cookie-og-privatlivspolitik
Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) fødte lørdag den 5. september sin datter, men forinden havde lægerne konstateret, at datteren, Sarah, ikke længere var i live. (Arkivfoto)
Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) fødte lørdag den 5. september sin datter, men forinden havde lægerne konstateret, at datteren, Sarah, ikke længere var i live. (Arkivfoto)
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Politik

Donationer til minde om Joy Mogensens datter runder 200.000

Flere end 1500 personer har til minde om Joy Mogensens (S) datter doneret i alt 200.000 kroner til forening.
14. oktober 2019 kl. 11:26 Af Ritzau

Annonce

På en uge er donationerne til Landsforeningen Spædbarnsdød til minde om kultur- og kirkeminister Joy Mogensens (S) datter strømmet ind. Donationerne har nu rundet 200.000 kroner.

Joy Mogensen fødte lørdag den 5. september sin datter, men forinden havde lægerne konstateret, at datteren, Sarah, ikke længere var i live.

På Facebook skrev ministeren, at hun i stedet for at give blomster opfordrede til, at man bidrager til Landsforeningen Spædbarnsdød i datteren Sarah Antoinet Mogensens navn.

Birgitte Horsten er direktør i Landsforeningen Spædbarnsdød. Ifølge hende er de 200.000 kroner i sig selv en stor anerkendelse af Joy Mogensens sorg.

- Det er meget rørende og overvældende at se, hvordan hele befolkningen bakker op om Joy Mogensen i den her svære tid og anerkender den kæmpe sorg, hun står i, siger Birgitte Horsten.

Donationerne kommer fra flere end 1500 personer og arbejdspladser.

Det er et tegn på, at folk begynder at kunne forstå den komplicerede sorg, som spædbarnsdød fører med sig, mener direktøren for Landsforeningen Spædbarnsdød.

- Det viser, at vi som samfund endelig er begyndt at forstå omfanget af sorgen over at miste et spædbarn, siger hun.

Pengene skal ifølge Birgitte Horsten bruges direkte til at tilbyde gratis terapi til forældre, der har mistet et spædbarn.

Beløbet rækker langt, mener hun. Det betyder, at en del flere forældre nu kan få gratis støtte fra foreningen.

- Når vi får donationer i den her størrelsesorden, så er det klart, at det gør en kæmpe forskel, idet vi kan tilbyde meget mere og mange flere forældre gratis terapeutisk støtte, siger Birgitte Horsten.

I Danmark dør omkring 750 spædbørn ifølge Landsforeningen Spædbarnsdød hvert år. Det drejer sig om spædbørn, der dør fra midt i graviditeten, og til når barnet er et år.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce