cookie-og-privatlivspolitik
Enhedslisten har tillid til udenrigsminister Jeppe Kofod (S) efter dagens samråd om børnene i Syrien, lyder det fra retsordfører Rosa Lund.
Enhedslisten har tillid til udenrigsminister Jeppe Kofod (S) efter dagens samråd om børnene i Syrien, lyder det fra retsordfører Rosa Lund.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

EL retter fokus mod embedsværk i sag om børn i Syrien-lejre

Rosa Lund (EL) ser nye problemer i Syrien-sag, selv om Jeppe Kofod og Trine Bramsen afviste kendskab til plan.
16. april 2021 kl. 16:27 Af Ritzau

Enhedslisten har været det parti, der har været nok hårdest i sin kritik af udenrigsminister Jeppe Kofods (S) håndtering af situationen om de danske børn i fangelejre i Syrien.

Ved fredagens samråd i Folketingets Udenrigsudvalg sagde både Jeppe Kofod og forsvarsminister Trine Bramsen (S), at de ikke kendte til Islamisk Stats (IS) planer om at bortføre børn fra fangelejre i Syrien, hvor der opholder sig danske børn, inden det blev beskrevet af Ekstra Bladet i sidste måned.

Det svar fra ministrene er umiddelbart nok til at tilfredsstille Enhedslisten, men partiets retsordfører, Rosa Lund, siger, at det samtidig rejser et nyt alvorligt spørgsmål.

- Det er da et meget tilfredsstillende svar, der kommer fra både Trine Bramsen og Jeppe Kofod. De har ikke set de her oplysninger. Problemet er, at det her rejser en masse nye spørgsmål.

- Vi synes i Enhedslisten, at det er ret relevante oplysninger fra den her sag om de danske børn i al-Hol og al-Roj-lejrene i Syrien.

Annonce

- Det rejser spørgsmålet om, hvor i embedsværket er det gået galt? Hvorfor er ministrene ikke blevet forelagt de her meget alvorlige oplysninger, siger Rosa Lund.

Hun hentyder til, at oplysningerne, som kom fra Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), har været forbi fire ministerier.

Enhedslisten vil nu have sat gang i en redegørelse for, "hvorfor de her oplysninger ikke landede på ministrenes bord".

Før samrådet lød det fra Rosa Lund til TV2, at "Jeppe Kofod hænger i en tynd tråd".

Den er i hvert fald ikke blevet tyndere, lyder det nu.

Annonce

- Vi har tillid til Jeppe Kofod for nuværende. Men det har ikke ændret sig, at vi har et rimelig anstrengt forhold til Jeppe Kofod, fordi vi er meget utilfredse med håndteringen, siger Rosa Lund.

Inden Rosa Lund kom ud fra samrådet, gav Jeppe Kofod en kort kommentar.

Her blev han spurgt ind til, at Enhedslisten har udtrykt, at partiet kun har meget lille tillid til ham.

- Jeg kommer ikke til at gå ind i spekulationer om, hvad der er blevet sagt fra andre partier i forholdet til mig.

- Jeg har et godt samarbejde med Enhedslisten, som jeg sætter pris på, og også et godt samarbejde med Folketingets partier, sagde han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE