cookie-og-privatlivspolitik
Den tidligere Venstre-mand Marcus Knuth får ansvaret for udlændingeområdet hos De Konservative. I sidste uge forlod han Venstre på grund af netop udlændingepolitikken.
Den tidligere Venstre-mand Marcus Knuth får ansvaret for udlændingeområdet hos De Konservative. I sidste uge forlod han Venstre på grund af netop udlændingepolitikken.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Politik

Efter Venstre-exit: Knuth sætter sig på udlændingeområdet hos K

Den tidligere Venstre-politiker Marcus Knuth bliver udlændinge- og integrationsordfører for De Konservative.
04. december 2019 kl. 12:01 Af Ritzau

Annonce

Han forlod Venstre i sidste uge til fordel for De Konservative og begrundede det med, at han var uenig i Venstres udlændingepolitik.

Nu står det fast, at folketingsmedlem Marcus Knuth bliver De Konservatives stemme på netop udlændingeområdet.

Knuth bliver nemlig udlændinge- og integrationsordfører for De Konservative.

Han bliver desuden indfødsretsordfører, så Knuth sætter sig tungt på hele udlændingeområdet i sit nye parti.

- Det er jeg utrolig glad for. Det her er et af de politikområder, der betyder aller mest for mig, siger Knuth.

- Der er flere områder, der betyder meget for mig. Erhvervsområdet, forsvarsområdet og landbruget, men hele værdipolitikken og udlændingeområdet betyder rigtig meget for mig.

- De Konservative har en platform, hvor man i høj grad står samlet omkring værdipolitikken, siger Knuth.

Han overtager alle tre ordførerskaber fra partifællen Rasmus Jarlov.

Blandt andet mener Knuth, at for mange personer med kriminel baggrund i dag kan få dansk statsborgerskab.

- Det er et område, vi skal kigge mere skarpt på. Så at jeg også har fået indfødsretsområdet oveni udlændingeområdet, er en vigtig samlet pakke for mig, siger Knuth.

For at få dansk statsborgerskab mener Knuth, at der skal være en sreeningssamtale forud tildelingen af statsborgerskabet.

- Det skal ikke bare ske på en teknisk baggrund eller efter en prøve. Man skal også have en snak med personen, siger Knuth.

Da Knuth i sidste uge meddelte sit exit fra Venstre, var det med klar tale. Han er ikke enig med Venstres nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, om værdi- og udlændingepolitikken.

Knuth tilføjede, at der for tiden er en intern kamp i Venstre om, hvor partiet skal stå i udlændingepolitikken. Knuth selv er kendt som en af de største tilhængere af en meget stram udlændingepolitik.

I forbindelse med Knuths exit fra Venstre svarede Ellemann-Jensen tilbage og understregede, at Venstre såmænd ikke har ændret politik.

- Jeg synes ærlig talt ikke, at der er uoverstigelige politiske forskelle i Venstre. Vi fører den politik, som vi alle sammen gik til valg på, sagde Ellemann-Jensen og tilføjede, at han var "ærgerlig over", at Knuth skiftede til De Konservative.

Knuth var tidligere udlændinge- og integrationsordfører for Venstre. Dermed var han også tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) højre hånd på området.

Støjberg er i dag næstformand i Venstre. Hun mener heller ikke, at Venstre er splittet på udlændingeområdet. Det sagde hun i forbindelse med Knuths farvel.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce