cookie-og-privatlivspolitik
Justitsminister Nick Hækkerup (S) kunne torsdag ikke bidrage med mange nye oplysninger om den såkaldte Meld- og Feld-sag med DF's Morten Messerschmidt i centrum.

2

Billeder

Justitsminister Nick Hækkerup (S) kunne torsdag ikke bidrage med mange nye oplysninger om den såkaldte Meld- og Feld-sag med DF's Morten Messerschmidt i centrum.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Efterforskning i Messerschmidt-sag afsluttes senest i juni

Tilbage i 2016 blev DF's nuværende næstformand meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler.
25. februar 2021 kl. 11:05 Af Ritzau

Det er fortsat planen, at Søik, bedre kendt som Bagmandspolitiet, forventer at afslutte efterforskningen af den såkaldte Meld- og Feld-sag i første halvdel af 2021.

Det siger justitsminister Nick Hækkerup (S) torsdag på et samråd om sagen, der kort handler om, at tidligere medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt (DF) er anklaget for misbrug af EU-midler. Han er i dag medlem af Folketinget og næstformand i DF.

- Der er tale om en sag, der er under efterforskning af Søik. Så der er også nogle klare begrænsninger til, hvad jeg kan oplyse om sagen.

- Søik har oplyst, at efterforskningen forventes at være afsluttet i første halvdel af 2021, siger Hækkerup og tilføjer, at han også tidligere har meldt noget lignende ud.

Søik har indtil videre gennemført 14 afhøringer i Danmark og i udlandet. Det oplyser Hækkerup.

Annonce

En af de afhørte er i ifølge Ekstra Bladet formanden for DF, Kristian Thulesen Dahl, der ifølge avisen for nyligt blev afhørt. Det samme er tilfældet for gruppeformand Peter Skaarup, skriver avisen.

De to har ikke ønsket at kommentere afhøringerne over for Ekstra Bladet.

Det var tilbage i august 2016, at Messerschmidt blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld - henholdsvis en alliance af partier i EU og en fond.

Det er Folketingets retsudvalg, som på vegne af løsgænger Jens Rohde har bedt justitsministeren give en status i sagen. Rohde er også tidligere europaparlamentariker. Han mener, at sagen burde være afsluttet allerede.

- Uanset hvad man mener om Meld og Feld, og hvad der er foregået, og uanset hvilket personligt politisk forhold, man kunne have til Morten Messerschmidt, så må retssikkerheden også gælde for Loke såvel som for Thor, siger Rohde.

Annonce

- Jeg synes, der er rimelig grund til at sætte spørgsmålstegn ved, om det yder en person retssikkerhed, at en sag skal tage seks år, som tilfældet næsten er i skrivende stund, siger Rohde, der har en fortid i Venstre og indtil for nylig De Radikale.

Sagen har været undersøgt af EU's kontor til bekæmpelse af svig, Olaf. Mistanken drejer sig tilsyneladende om misbrug af offentlige midler og om identitetstyveri.

Det har tidligere heddet sig, at der kom en afklaring ved udgangen af 2020. Så hed det sig, at det ville ske i første kvartal i år. Dernæst første halvdel af 2021. Sidstnævnte gælder altså fortsat, bekræfter Hækkerup.

En række partier har kritiseret den lange sagsbehandlingstid. Man kan "ikke have en mand hængende i limbo i så lang tid", har Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, eksempelvis udtalt.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE