cookie-og-privatlivspolitik
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan fortælle, at ekspertgruppen for matematisk modellering er gået i gang med at regne på en yderligere genåbning af erhverv og arbejdsliv, undervisning samt kultur og idræt. (Arkivfoto)
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan fortælle, at ekspertgruppen for matematisk modellering er gået i gang med at regne på en yderligere genåbning af erhverv og arbejdsliv, undervisning samt kultur og idræt. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Eksperter er gået i gang med at regne på sidste lempelser

Ekspertgruppe vil regne på en yderligere genåbning af blandt andet erhverv, undervisning, kultur og idræt.
04. marts 2021 kl. 22:42 Af Ritzau

Den næste tid vil en række eksperter regne på, hvad der kan anbefales at gøre i forhold til lempelser af de resterende coronarestriktioner.

Beregningerne vil regeringen præsentere for resten af Folketingets partier efter 15. marts, der er næste dato for en mulig yderligere genåbning.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en mail.

Ekspertgruppen for matematisk modellering vil regne på en yderligere genåbning af erhverv og arbejdsliv, undervisning samt kultur og idræt.

Det vil sige, at der er igangsat arbejde med beregninger eller kvalitative vurderinger af alle samfundsområder, der er underlagt coronarestriktioner.

Annonce

- Det er vigtigt, at hvert eneste af elementerne er vurderet hver for sig for at få det fulde grundlag at træffe beslutning om genåbningsplanen ud fra.

- Derfor er dette arbejde nu i gang med vores modelleringsgruppe og sundhedsmyndighederne, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en skriftlig kommentar.

Ifølge Sundhedsministeriet vil der så vidt muligt blive set på scenarier, hvor der regnes på delvise lempelser med et vist lag af restriktioner - eksempelvis i form af test. Det skal gøre, at der kan åbnes maksimalt inden for hver enkelt sektor, i forhold til hvad der er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Nogle af lempelserne er ikke mulige at regne på konkret. Her igangsættes kvalitative vurderinger fra sundhedsmyndighederne.

Ekspertgruppen for matematisk modellering er tilknyttet Statens Serum Institut. Den regner på mulige scenarier for en udfasning af restriktioner.

Annonce

Indsatsgruppen består blandt andet af sundhedsmyndighederne. Den kan blandt andet på baggrund af beregninger fra ekspertgruppen komme med en indstilling til regeringen om, hvilke restriktioner, gruppen mener, det er sundhedsfagligt forsvarligt at lempe.

I forbindelse med den foreløbige genåbning, der har åbnet visse butikker og lukket nogle elever tilbage i skole, har regeringen lænet sig op ad anbefalinger fra ekspertgruppen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE