cookie-og-privatlivspolitik
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen (V), annoncerer, at han vil komme med et forslag til, hvordan der kan stilles flere krav til indvandrere, der ønsker at modtage ydelser i Danmark. (Arkivfoto)
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen (V), annoncerer, at han vil komme med et forslag til, hvordan der kan stilles flere krav til indvandrere, der ønsker at modtage ydelser i Danmark. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Ellemann ønsker nye krav til indvandrere på ydelser

Venstre vil gøre det umuligt for indvandrere at modtage ydelser uden at yde for dem.
24. januar 2021 kl. 11:22 Af Ritzau

Annonce

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, fik søndag både en ny næstformand og annoncerede, at Venstre ønsker yderligere krav til indvandrere, der ønsker at modtage ydelser i Danmark.

Det skete på et ekstraordinært landsmøde i partiet udløst af, at næstformand Inger Støjberg havde trukket sig på Ellemann-Jensens opfordring.

Ud over at ønske den nye næstformand, Stephanie Lose, tillykke gav Jakob Ellemann-Jensen i sin tale også udtryk for, at Venstre håber at deltage i en politisk aftale, der skal gøre det sværere for indvandrere at modtage ydelser uden at skulle yde noget til gengæld.

- Vi vil afskaffe retten til kvit og frit at kunne modtage sociale ydelser, når man kommer til Danmark, siger Jakob Ellemann-Jensen på landsmødet.

- Hvis du ikke selv kan finde et job. Så finder vi en opgave til dig.

Annonce

Venstre vil ifølge Ellemann fremlægge et udspil, hvor man vil afskaffe retten til "kvit og frit" at kunne modtage sociale ydelser, når man kommer til Danmark.

- Årtiers naive og eftergivende udlændingepolitik har ført til, at ikkevestlig indvandring efterlader en regning på ikke mindre end 33 milliarder kroner om året.

- Det svarer til en ekstraudgift på næsten 6000 kroner hvert eneste år til hver dansker. Derfor er det også helt forkert, at regeringen har hævet ydelserne, siger Ellemann.

Målet er, at forskellen i arbejdsdeltagelse mellem danskere og ikkevestlige indvandrere skal være halveret om fem år og udjævnet om ti år, siger Ellemann.

Tidligere har også statsminister Mette Frederiksen (S) ytret et lignende ønske om strengere krav til udlændinge i Danmark.

Annonce

I hendes nytårstale lød det således:

- Helt grundlæggende må det være sådan, at når man har fået ophold i Danmark, så skal man selvfølgelig forsørge sig selv.

- Hvis det i en periode ikke kan lade sig gøre, vil regeringen foreslå, at man, til gengæld for sin ydelse, får pligt til at bidrage med, hvad der svarer til en almindelig arbejdsuge på 37 timer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE