cookie-og-privatlivspolitik
Når folk over 50 år er vaccineret i maj, vil Venstre genåbne Danmark, fortæller formand Jacob Ellemann-Jensen. (Arkivfoto).
Når folk over 50 år er vaccineret i maj, vil Venstre genåbne Danmark, fortæller formand Jacob Ellemann-Jensen. (Arkivfoto).
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år

Danmark kan åbnes til maj, mener Venstre-formanden, der dog peger på nødvendigheden af coronapas visse steder.
27. februar 2021 kl. 02:07 Af Ritzau

Når alle over 50 år samt de særligt udsatte befolkningsgrupper er blevet vaccineret, bør Danmark igen åbne for værtshuse, stadioner og koncerter - i nogle tilfælde mod forevisning af coronapas.

Det mener Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som gætter på, at det kommer til at ske et stykke inde i maj.

Det siger han til Politiken.

- Når vi har vaccineret alle 50 plus-årige, er vi et andet sted. Et sted, hvor risikoen er anderledes end i dag. Der siger vi, at så kan vi åbne Danmark. På visse betingelser. Det er klart, at man kan ikke bare sige, at så bortfalder alle restriktioner, siger Venstre-formanden til avisen.

Han påpeger dog, at det forudsætter, at der ikke dukker nye superspredermutationer op, ligesom at det er nødvendigt, at vaccinerne ankommer planmæssigt til landet.

Annonce

Samtidig gør Jakob Ellemann-Jensen det klart, at det ikke vil være muligt for alle og enhver at vælte ud til koncerter og fodboldkampe, så snart alle dem over 50 år er vaccineret.

Eksempelvis vil det være nødvendigt at fremvise et coronapas, hvis man skal ud i nattelivet eller et sted hen, hvor folk står tæt og er mange samlet.

- Du kan enten have haft sygdommen og dermed antistoffer. Du kan have vaccinen. Eller du kan have en frisk negativ pcr- eller antigentest, siger han til Politiken.

Ifølge regeringens vaccinationsplan begynder massevaccinationen af den store brede befolkningsgruppe i alderen fra 16 til 64 år 1. maj.

Allerede da regeringen tidligere i denne uge fremlagde en aftale for en gradvis genåbning af samfundet fra 1. marts, sagde Jakob Ellemann-Jensen, at der burde blive åbnet mere.

Annonce

Her pegede han blandt andet på de store, menneskelige omkostninger, børn og unges trivsel og virksomheder og små selvstændige, der er på randen af konkurs.

Aftalen om genåbningen er indgået mellem regeringen og dens støttepartier; De Radikale, SF og Enhedslisten.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE