cookie-og-privatlivspolitik
Ellen Trane Nørby (V) bejler til næstformandsposten i Venstre.
Ellen Trane Nørby (V) bejler til næstformandsposten i Venstre.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politik

Ellen Trane: Vi skal have frihedskrigere - ikke fløjkrigere

Næstformandskandidaten vil i lighed med den nyvalgte formand have et Venstre uden fløjkrige.
21. september 2019 kl. 11:49 Af Ritzau

Annonce

- Jeg er vokset op i Vestjylland, hvor vestenvinden er hård, og hvor man lærer at stå fast.

Sådan siger Ellen Trane Nørby (V) i sin præsentationsvideo ved Venstres ekstraordinære landsmøde, hvor hun forsøger at blive partiets nye næstformand.

I sin efterfølgende tale gør hun det klart, at hun er træt af fløjkrigene i Venstre. Dermed er hun på samme linje som den nyvalgte formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Netop fløjkrigene gjorde det af med Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen som henholdsvis formand og næstformand i en tumultarisk august fyldt med intern uro.

- Vi har haft en hård tid. Vi har været splittet, vi har haft fløjkrige og fløjkrigere, siger Ellen Trane Nørby i sin tale til Venstres delegerede, som skal vælge ny næstformand.

- Vi skal have bedre medlemsinddragelse og involvering og mere respekt for hinanden, siger hun.

- Vi skal spille holdspil igen, vi skal være holdspillere. Det vil jeg gerne sætte mig loyalt i spidsen for sammen med Venstres nye formand, siger Trane Nørby.

Hun er i kampvalg om at blive næstformand mod Inger Støjberg.

- Vi er ikke nationalkonservative, vi ser optimistisk på verden, siger Trane med tydelig reference til Støjberg, der tilhører den fløj i partiet, som har været martret af fløjkrige, hvilket resulterede i formandsoprøret.

- Uafhængigt hvem I vælger som næstformand for Venstre, så skal Venstre have en stram udlændingepolitik. Den skal være fast, fair og fornuftig, siger Trane Nørby.

Blandt de partifæller, som støtter Trane Nørby, er den tidligere minister Bertel Haarder (V). Uanset hvem der vælges, skal Venstre stå sammen, siger han, men Haarder peger altså på Trane Nørby.

- Vi skal vælge mellem to jyder, begge stærke og seje. Men husk, vi skal ikke vælge kronprinsesse. Vi skal ikke have noget formandskab.

- Vi skal vælge en medhjælper til formanden, som kan hjælpe formanden med at holde forbindelsen til baglandet, siger Haarder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce