cookie-og-privatlivspolitik
Søndag oplyste Rigspolitiet til Jyllands-Posten, at besøgende kærester kunne blive nødt til at fremvise billeder og sms'er, som kunne bevise et kæresteforhold til en bosiddende i Danmark. Det bliver nu ændret af justitsministeren. (Arkivfoto).
Søndag oplyste Rigspolitiet til Jyllands-Posten, at besøgende kærester kunne blive nødt til at fremvise billeder og sms'er, som kunne bevise et kæresteforhold til en bosiddende i Danmark. Det bliver nu ændret af justitsministeren. (Arkivfoto).
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Politik

En underskrift er nu nok til at få sin kæreste over grænsen

Hækkerup ændrer retningslinjerne for, hvornår danskere kan få deres kærester over grænsen under coronakrisen.
25. maj 2020 kl. 17:58 Af Ritzau

Annonce

Med en ændring af retningslinjerne for, hvornår borgere i Danmark kan få besøg af deres kærester fra Norden eller Tyskland, gør justitsminister Nick Hækkerup (S) det nu en del nemmere for kæresteparrene.

Det er således nu tilstrækkeligt at underskrive en tro- og love-erklæring for at få sin kæreste fra Norden eller Tyskland ind over grænsen.

Det oplyser justitsministeren til DR.

Den nye retningslinje vil træde i kræft i løbet af et par dage.

- Hvis man kommer fra de nordiske lande eller Tyskland og skal besøge sin kæreste i Danmark, skal man printe et stykke papir ud og skrive under på, at man er kærester, og så er det tilstrækkeligt, siger justitsministeren til DR.

Ændringen kommer, efter at retningslinjerne i første omgang krævede, at man som udgangspunkt havde været sammen i seks måneder.

Derudover ville politiet give borgeren en række muligheder for at bevise, at man er i et forhold.

Søndag oplyste Rigspolitiet, at det eksempelvis kunne ske ved at fremvise oplysninger om navn, bopæl og kontaktoplysninger på sin kæreste. Samtidig kunne man få mulighed for at vise mails, sms'er, opkaldslister eller billeder.

Det afstedkom kritik fra blandt andet De Radikale. Retsordfører Kristian Hegaard mente, at der var risiko for, at det udviklede sig til et "kærlighedsbureaukrati".

Han anbefalede, at tilrejsende i stedet underskriver en tro- og love-erklæring. Det er det, som nu også bliver retningslinjen efter Nick Hækkerups ændring.

Det var i sidste uge, at Folketingets partier blev enige om at lade personer med fast ophold i de nordiske lande og Tyskland krydse grænsen til Danmark, hvis de er kærester med en person med fast bopæl i landet.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce