cookie-og-privatlivspolitik
Dansk Folkepartis ledelse, her formand Kristian Thulesen Dahl, har været kritiseret af partiets bagland. Mandag forlod endnu en kommunalpolitiker partiet. (Arkivfoto)
Dansk Folkepartis ledelse, her formand Kristian Thulesen Dahl, har været kritiseret af partiets bagland. Mandag forlod endnu en kommunalpolitiker partiet. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Endnu en kommunalpolitiker forlader Dansk Folkeparti

Tina-Mia Eriksen fra Ringsted Byråd har meldt sig ud af Dansk Folkeparti og ind hos De Konservative.
25. maj 2020 kl. 11:56 Af Ritzau

Annonce

For en uges tid siden kom det frem, at to kommunalbestyrelsesmedlemmer i Vordingborg Kommune havde forladt Dansk Folkeparti til fordel for Nye Borgerlige.

Mandag meddeler byrådsmedlem Tina-Mia Eriksen fra Ringsted Kommune på Facebook, at hun ligeledes forlader Dansk Folkeparti. Det sker til fordel for De Konservative.

- At skifte parti er ikke et nemt valg for en politiker, men dette er en velovervejet beslutning, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er den rigtige, hvis jeg skal have mulighed for at gennemføre den politik, jeg står for.

- Jeg er med tiden blevet mere borgerlig, end da jeg startede i politik. Eksempelvis når det angår ønsket om at sænke skatten og holde fast i en ansvarlig økonomisk politik samt udlændingepolitik, skriver hun.

Med Tina-Mia Eriksens afgang har Dansk Folkeparti nu to medlemmer i Ringsted Byråd. Det samme har De Konservative.

Dansk Folkeparti er i øjeblikket præget af en for partiet sjældent set utilfredshed fra partiets bagland, der har luftet utilfredshed med partiets ledelse.

I sidste uge sagde Heino Hahn og John Pawlik fra Vordingborg Kommunes kommunalbestyrelse farvel til partiet.

Det skete med følgende svada fra John Pawlik:

- De er ved at lave en dødssejler derinde (på Christiansborg, red.). Det er jeg ked af. Vi kan bare ikke forene os med Dansk Folkeparti mere, sagde han til TV2 om skiftet.

Sidste år fik Dansk Folkeparti to katastrofevalg, hvor partiet først gik fra fire medlemmer til ét medlem af Europa-Parlamentet, og dernæst gik partiet tilbage fra 37 til 16 mandater ved folketingsvalget.

I den seneste meningsmåling fra analyseinstituttet Voxmeter fra mandag står Dansk Folkeparti til at få 6,4 procent af stemmerne.

Ved folketingsvalget sidste år fik partiet 8,7 procent af stemmerne, hvilket altså resulterede i den store tilbagegang.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce