cookie-og-privatlivspolitik
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) undskylder, at han i 2008 havde sex med en 15-årig pige fra Socialdemokratiets ungdomsparti (DSU). Arkivfoto.
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) undskylder, at han i 2008 havde sex med en 15-årig pige fra Socialdemokratiets ungdomsparti (DSU). Arkivfoto.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Politik

Engell: Kofods udtalelse må lukke sexsag

Jeppe Kofod (S) har torsdag aften undskyldt for en sexsag fra 2008, som de seneste dage er genopblusset.
17. september 2020 kl. 20:33 Af Ritzau

Annonce

Det er klogt af udenrigsminister Jeppe Kofod (S) at tage det fulde ansvar for en sexsag fra 2008, som de seneste dage er blusset op igen.

Det siger politisk kommentator Hans Engell, som mener, at nogle kritikere bestemt ikke vil være tilfredse med udenrigsministerens udtalelse.

- Men andre vil sige, at nu kan den historie nok heller ikke trække mere, siger han.

Jeppe Kofod (S) undskylder torsdag aften, at han i 2008 havde sex med en 15-årig pige fra partiets ungdomsparti, DSU.

- Jeg ved godt, det ikke er nok at undskylde. Jeg ville ønske, at jeg kunne lave det om. Det eneste, jeg kan gøre, er at angre, siger han til TV2 og tilføjer, at han ville ønske, at pigen ikke var bragt i en sådan situation.

Ifølge Hans Engell kan Kofods udtalelse være med til at frede ham som udenrigsminister.

- Det her må vel lukke sagen. Dermed ikke sagt at alle er tilfredse, men som politisk tema må den være slut, siger Engell.

Både Alternativets leder, Josephine Fock, og De Radikales ligestillingsordfører, Samira Nawa, har på grund af sagen kritiseret, at Kofod har en ministerpost.

Nawa (R) har tidligere sagt, at hendes parti ikke ville give ham en ministerpost. Dog har De Radikales leder, Morten Østergaard, siden hen udtalt, at partiet på nuværende tidspunkt har som parlamentarisk grundlag tillid til regeringen og dens ministre.

Ifølge Hans Engell er sandsynligheden for, at Jeppe Kofod (S) går af som minister formentlig nul.

- Jeppe Kofod har nu lagt sig helt ned på gulvet, og det må jo også tilfredsstille nogle af hans kritikere, hvilket så ikke ændrer på, at der formentlig er nogle, der stadigvæk ikke mener, at han burde have været minister.

- Omvendt har han sin statsministers (Mette Frederiksen, red.) opbakning, og det er i situationen nok det vigtigste, siger Hans Engell.

Statsminister Mette Frederiksen (S) udtalte tidligere på ugen, at hun fortsat har tillid til Jeppe Kofod uanset sagens genopblussen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce