cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Engell: Mette F. har ikke længere frit valg på alle hylder

Både Løkke og Mette Frederiksen var klare og præcise, men ét spørgsmål stod ubesvaret tilbage efter debat.
22. maj 2019 kl. 16:39 Af /ritzau/

Annonce

Der er ikke længere frit valg på alle hylder, for Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, når hun skal danne regering efter folketingsvalget.

Hun må vælge, om hun vil samarbejde udelukkende med partierne i rød blok, hvis blokken får flertal. Eller om hun vil indgå i et regeringssamarbejde med Venstre og Dansk Folkeparti. Det mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl, fordi partiet står til at tabe en del mandater.

Under en debat onsdag i Aabenraa svarede hun ikke klart på, hvordan hun vil garantere en stram udlændingepolitik, hvis hun baserer sit flertal på røde støttepartier. Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Hun har ikke sagt, at de røde partier skal holdes udenfor. Hun har sagt, at hun vil fastholde "den brede politik" på området.

- Hun vil formentlig give indrømmelser på kvoteflygtninge, ydelser, og øen Lindholm, siger Hans Engell.

Debatten var mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen i forsamlingshuset Folkehjem i Aabenraa.

Mette Frederiksen sagde, at hun ikke vil ændre kurs efter den udmelding, der er kommet fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Han vil kun lægge mandater til en S-ledet regering, hvis det sker i en borgerligt tonet konstellation med Venstre og Dansk Folkeparti. Det ændrer intet ifølge Mette Frederiksen.

- Den sidste uges tid har handlet om bogstavleg efter valg, som endnu ikke er holdt.

- Jeg står ved udlændingepolitikken, og det brede flertal bag udlændingepolitikken står fast efter valget. Det forventer jeg også, at Dansk Folkeparti gør, siger hun.

Det blev onsdag en debat med tung substans med emner som land og by, sundhed og hvor pengene skal komme fra.

Hans Engell mener, at debatten var tæt.

- Den første del om by og land klarede Løkke bedst. Han var meget præcis på en række af tingene, hvor Mette Frederiksen talte i lidt rundere vendinger, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tillykke til folkestyret 24. juni 2019 kl. 00.22

AF: LOTTE HINRICHSEN LARSØ

Til byrådet vedr.… 19. juni 2019 kl. 16.53

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

Annonce