cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) vil strække sig langt i de kommende forhandlinger for at få gennemført retten til tidlig pension, vurderer politisk kommentator Hans Engell (arkivfoto).
Statsminister Mette Frederiksen (S) vil strække sig langt i de kommende forhandlinger for at få gennemført retten til tidlig pension, vurderer politisk kommentator Hans Engell (arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Engell: Papes udspil er en gave til Mette Frederiksen

Der kan blive udskrevet valg, hvis statsministeren ikke får gennemført retten til tidlig pension.
04. august 2020 kl. 14:46 Af Ritzau

Annonce

Søren Pape Poulsens (K) udspil om at stemme ja til retten til tidlig pension med det krav, at det medfører skattelettelser, er en gave til statsminister til Mette Frederiksen (S).

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

- Det gør jo, at regeringen nu ikke alene er henvist til kun at føre forhandlinger med Dansk Folkeparti, men at de altså også har en flertalsmulighed sammen med konservative.

- Og for en regering er det jo altid en stor fordel, at den ikke er låst fast i forhandlinger med et parti, men at den har flere muligheder at spille på, siger Hans Engell.

Udmeldingen fra De Konservatives formand Søren Pape Poulsen kom tirsdag i Jyllands-Posten. Dermed har regeringen nu både mulighed for at lave flertal med De Konservative og Dansk Folkeparti. Hvis altså man samtidig kan få SF og Enhedslisten med i en aftale.

Hvis DF skal lægge stemmer til en ny tidlig pension for nedslidte, kræver partiet stramninger på udlændingeområdet. Det har formand Kristian Thulesen Dahl tidligere slået fast.

Eksempelvis vil partiet indføre et årligt loft over antallet af ikke-vestlige indvandrere. Samtidig skal ydelserne til udlændinge sættes ned, mener DF.

Selv om Papes udspil er en "kærkommen melding" for statsministeren, betyder det ikke nødvendigvis, at de kommende forhandlinger bliver lettere, vurderer Hans Engell.

- Der skal findes en løsning, som også Enhedslisten og SF kan acceptere, så det er alle, der kommer til at få og give noget, men det er jo det, politik består i.

Samtidig tror han, at statsministeren vil strække langt for at få retten til tidlig pension ført igennem.

- Det er jo den sag, hun har gjort til regeringens absolutte mærkesag.

- Det er en sag, der kan betyde, at hvis ikke hun kommer igennem, så udskriver hun valg, siger han.

Regeringen ventes at præsentere sit forslag til tidlig pension i løbet af august.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce