cookie-og-privatlivspolitik
Inger Støjberg udtrykte sig i hårde vendinger om sin formand Jakob Ellemann-Jensen, efter et gruppemøde torsdag morgen om partiets holdning til en rigsretssag mod hende. (Arkivfoto)
Inger Støjberg udtrykte sig i hårde vendinger om sin formand Jakob Ellemann-Jensen, efter et gruppemøde torsdag morgen om partiets holdning til en rigsretssag mod hende. (Arkivfoto)
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politik

Engell: Støjberg er på vej ud af V trods støtte fra profiler

Det er tunge V-medlemmer, der støtter Støjberg. Men hun er stadig på vej ud af Venstre, tror kommentator.
14. januar 2021 kl. 14:07 Af Ritzau

Annonce

Inger Støjberg er formentlig på vej ud af Venstre.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter et flertal i Folketinget - herunder et flertal i Venstres folketingsgruppe - har besluttet, at de vil stemme for en rigsretssag mod hende.

- Jeg tror, hun er på vej ud af Venstre, og jeg tror, at vi skal se hende som løsgænger i en periode, siger Hans Engell.

- Der er intet, der tyder på, at hun har planer om at stoppe som politiker, og jeg har svært ved at se, at hun skulle sidde på bagerste række, lyder det fra kommentatoren.

Meldingen kommer, efter blandt andre Socialdemokratiet og Venstre har tilkendegivet deres holdning vedrørende en rigsretssag mod Inger Støjberg.

Socialdemokratiet stemmer for, mens Venstre også er for en rigsretssag, men her kræver man ikke partidisciplin. 9 ud af 41 folketingsmedlemmer vil stemme imod en rigsretssag.

Blandt dem er navne som Preben Bang Henriksen, Kristian Pihl Lorentzen, Britt Bager foruden Støjberg selv.

- Det er jo folk med noget tyngde i gruppen, som har valgt at stemme nej. Det er bestemt ikke nogen ubetydelig gruppe, siger Hans Engell.

Alligevel vurderer Engell ikke, at Støjberg anser det for optimalt at blive.

- Problemet er jo lidt, at det ikke er rart at sidde i en folketingsgruppe, der i forvejen befinder sig i en dyb krise, og hvor partiets mangeårige formand og statsminister har meldt sig ud (Lars Løkke Rasmussen, red.).

- Du vil have en rigsretssag, der formentlig kører i halvandet år, og der er det jo ikke rart at sidde i en folketingsgruppe, hvor størstedelen har stemt for, at du er skyldig, siger han.

Hvornår man kan forvente en eventuel udmeldelse, er svært at spå om, mener Hans Engell.

Uanset hvad efterlader miseren V-formand Jakob Ellemann-Jensen svækket.

- Det er et parti i dyb krise. Nu rejser Løkke, og det løser jo ikke noget. Så har vi Inger Støjberg og en rigsret, og det er heller ikke noget, der får folk til at vælge Venstre. Tværtimod vil mange være enige med Støjberg og klar til at forlade Venstre med hende, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce