cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Engell: Støttepartier fik nødvendig sejr med delmål for klima

Der har på flere områder været dårligt klima mellem regeringen og støttepartier, som nu får en tiltrængt sejr.
07. maj 2021 kl. 15:31 Af Ritzau

Regeringen har bøjet sig, og støttepartierne har fået en nødvendig sejr.

Det mener politisk kommentator Hans Engell, efter at rød blok har indgået en aftale om et delmål på 50-54 procent mindre udledning af drivhusgasser i 2025.

- Støttepartierne har vundet en nødvendig sejr, for de har stået til mange tæsk. De havde brug for at vise noget til egne vælgere.

- Hvis det ikke var lykkes, ville vi have haft en klimakrise mellem regeringen og de røde partier, som havde været meget ødelæggende, siger Hans Engell.

Regeringen spillede ud med en mindsket udledning på 46-50 procent, men gik fredag med til støttepartiernes krav på 50-54 procent mindsket udledning.

Annonce

Det betyder, at der bliver en mere jævn fordeling af den mindskede udledning fra nu og frem mod 2030. Regeringen ville oprindeligt satse på, at teknologien og nye løsninger skulle give flest reduktioner efter 2025.

Ifølge Engell er det en nødvendig sejr for støttepartierne, fordi de i den seneste tid er blevet kørt over af regeringen.

- Tidspunktet var kommet, hvor Mette Frederiksen (S) måtte give sine støttepartier en synlig sejr, og det er det, hun har gjort.

- De har stort set ikke fået noget, og de aner intet om, hvad Mette Frederiksen lavede i Jerusalem og endnu mindre om, hvad Mattias Tesfaye lavede i Rwanda. Man kan ikke ligefrem sige, at de har været meget centralt inddraget, siger Hans Engell.

Han henviser til, at statsministeren rejste til Israel for at indgå en aftale om vacciner mod coronavirus, og at udlændingeministeren forsøger at få en aftale på plads om modtagecentre for flygtninge i et tredjeland.

Annonce

Desuden er der en kløft mellem regeringen og støttepartierne på andre områder. Det gælder eksempelvis børn med dansk tilknytning i syriske fangelejre, hvor regeringen har flertal for at lade dem blive trods støttepartiers protester.

Det kan også blive tilfældet på området for ydelser, som snart bliver en højspændt diskussion, når en kommission kommer med anbefalinger.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE