cookie-og-privatlivspolitik
Flirten mellem Radikales Morten Østergaard og Venstres Jakob Ellemann-Jensen har nu udviklet sig til, at de to partier har præsenteret et fælles udspil om grøn transport.
Flirten mellem Radikales Morten Østergaard og Venstres Jakob Ellemann-Jensen har nu udviklet sig til, at de to partier har præsenteret et fælles udspil om grøn transport.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Engell tolker grønt udspil fra R og V som politisk drilleri

De Radikale og Venstre er enige om, hvordan pulje på 100 millioner kroner til grøn transport skal bruges.
11. februar 2020 kl. 11:46 Af Ritzau

Annonce

Med det fælles udspil til grøn transport fra De Radikale og Venstre, har de to partiers samarbejde ifølge politisk kommentator Hans Engell fået en mere formel karakter.

- Hidtil har det mest været Jakob Ellemann-Jensen (Venstres formand, red.) og Morten Østergaard (leder for De Radikale, red.), som har flettet fingre, men nu er vi inde i en fase, hvor de begynder at lave politik sammen.

- Jeg læser det først og fremmest som politisk drilleri. Men det er interessant, hvor meget de kan bruge det, siger Engell.

Udspillet fra regeringens støtteparti De Radikale og Venstre indeholder en række forslag til udmøntning af en pulje på 100 millioner kroner til grøn transport. Puljen kommer fra energiaftalen fra 2018.

Partierne foreslår blandt andet at bruge pengene på lavere afgifter, gratis eller billig passage over Storebælt og gratis opladning af elbiler. Alle forligspartierne bag energiaftalen skal dog være enige om udmøntningen.

Morten Østergaard har i den seneste uge ikke lagt skjul på, at han i stigende grad vil forsøge at samarbejde med Venstre. Det skal blandt andet være om arbejdsmarkedspolitik, på erhvervsområdet og i europapolitikken.

Udmeldingen kom i Politiken, efter at S-regeringen i slutningen af januar indgik et boligforlig med SF, Enhedslisten, Alternativet og Dansk Folkeparti, der normalt hører til blå blok.

Mens flirten mellem De Radikale og Venstre måske kan blive besværlig for regeringen, kan den ligefrem blive farlig for Jakob Ellemann-Jensen, vurderer Hans Engell.

- Da han blev formand, sagde han, at hans vigtigste opgave ud over at få ro i rækkerne i Venstre var at samle blå blok. Det mål kan han komme til at ødelægge for sig selv, hvis han bruger mere tid på De Radikale end på blå blok, siger Hans Engell.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce