cookie-og-privatlivspolitik
Politisk ordfører Pernille Skipper (EL) vil have børnefamilier ud af udrejsecenter Sjælsmark og vil gøre det til en del af forhandlingerne om en finanslov. (Arkivfoto).
Politisk ordfører Pernille Skipper (EL) vil have børnefamilier ud af udrejsecenter Sjælsmark og vil gøre det til en del af forhandlingerne om en finanslov. (Arkivfoto).
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Politik

Enhedslisten erkender at børn på Sjælsmark ikke når ud inden jul

Det skal indgå i forhandlingerne om finansloven at få en dato for Sjælsmark-børn, mener utålmodigt parti.
13. november 2019 kl. 12:16 Af Ritzau

Annonce

Enhedslisten er ved at miste tålmodigheden og erkender, at børnene formentlig forbliver på udrejsecenter Sjælsmark julen over.

Partiet vil derfor bringe emnet ind i forhandlingerne om finansloven for næste år. Det har partiet hidtil holdt sig fra. Men det er ikke en betingelse for finansloven, for Enhedslisten stiller ikke ultimative krav.

- Tiden rinder ud, og vi er ved at miste tålmodigheden. Det kan formentlig ikke lade sig gøre at få børnene ud inden jul, derfor må vi nu inddrage spørgsmålet i finanslovsforhandlingerne. Det bliver bøvlet at få finansloven på plads, hvis vi ikke har en plan eller en dato, siger politisk ordfører Pernille Skipper (EL).

På udrejsecenteret bor der asylansøgere, som er blevet afvist, fordi de ikke har lovkrav på asyl i Danmark. Hidtil har Enhedslisten ikke villet gøre emnet til en del af forhandlingerne om finansloven som for eksempel De Radikale.

Tidligere har Dansk Folkeparti med en vis succes gjort udlændingespørgsmål til en del af forhandlingerne om finansloven, men det har Enhedslisten undladt, fordi det er to forskellige ting. Nu har partiet mistet tålmodigheden.

Der er gået mere end fire måneder, siden regeringen blev enig med støttepartierne om, at børnefamilier ikke skal bo på udrejsecenteret.

Det skete i forståelsespapiret, der lod Socialdemokratiet danne regering i sommer. Der er ikke nævnt en dato i papiret. I stedet står der, at et nyt udrejsecenter skal indrettes efter anbefalinger fra "Røde Kors og Ombudsmandens rapport vedrørende forholdene på Sjælsmark".

Kravet er dog ikke en betingelse for at indgå en aftale om finansloven.

- Vi stiller ikke ultimative krav. Det er ikke en alt eller intet tilgang, det her er vigtigt for Enhedslisten, og det bliver bøvlet, hvis vi ikke som minimum får en dato eller en plan, siger Pernille Skipper.

Hun sætter ikke en specifik dato på for, hvornår børnene senest skal være ude.

- Vores minimum var før jul, og vi troede, at vi gav regeringen lang snor. Vi ville ønske, vi kunne sige inden 1. januar, det er formentlig også usandsynligt, nu må vi erkende, at det at få en dato i sig selv vil være et vigtigt skridt fremad, siger Pernille Skipper.

Hun erkender, at det for nogen kan virke som et "Christiansborg-greb", at det nu inddrages i forhandlingerne, fordi der ikke er sket nok.

Problemet med Sjælsmark er ifølge Enhedslisten, at det ligger i et militært område. Partiet ville helst stille boliger til rådighed for de afviste asylansøgere og lade børnene gå i skole.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce