cookie-og-privatlivspolitik
Enhedslisten vil have aflyst alle sommerens eksamener i folkeskolen. Det siger partiet fredag før et møde med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). (Arkivfoto)
Enhedslisten vil have aflyst alle sommerens eksamener i folkeskolen. Det siger partiet fredag før et møde med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). (Arkivfoto)
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Politik

Enhedslisten vil aflyse alle eksamener i folkeskolen

Regeringens støtteparti mener, at de ældste elever i folkeskolen vil have mere gavn af at få undervisning.
22. januar 2021 kl. 08:58 Af Ritzau

Annonce

Aflys alle eksamener i folkeskolen i indeværende skoleår.

Sådan lyder budskabet fra Enhedslisten fredag, hvor børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har haft møde med partierne og organisationer om folkeskolen. Blandt andet om udfordringerne under coronakrisen.

- Vi kan forudse, at nedlukningen fortsætter noget tid endnu, siger børne- og undervisningsordfører Jakob Sølvhøj (EL).

- Det vil være langt bedst, hvis man bruger så meget tid som overhovedet muligt resten af skoleåret på undervisning, frem for på forberedelse af afgangsprøverne, siger han.

Eleverne i folkeskolen har igennem noget tid været hjemsendt for at forhindre yderligere spredning af coronavirus.

Annonce

Det har for nogle ført til mistrivsel, og fagligt er nogle kommet bagud under fjernundervisningen, påpeger Jakob Sølvhøj.

Han mener, at skolerne og eleverne har behov for at få klarhed.

- Vi skal ikke blive ved med at trække en afgørelse, men meget hurtigt få meldt ud til skolerne, at nu behøver de ikke at forberede afgangsprøverne, og at de nu kan ophøje elevernes standpunktskarakterer til prøvekarakterer og så ellers koncentrere sig om undervisningen, siger han.

Jakob Sølvhøj peger på, at man i den almindelige undervisning kan lægge nogle initiativer ind, der minder om prøver, "for der kan være elever, der tænker, at de gerne vil have erfaring med at gennemføre prøver".

De Radikale er klar til at se på aspektet med eksamener.

Annonce

- Vi vil gerne have færre eksamener, så der er mere tid til undervisning. Det giver rigtig god mening, siger børne- og undervisningsordfører Lotte Rod (R).

De Radikale ønsker desuden, at elever skal have mulighed for at se hinanden i et vist omfang, også mens de er hjemsendt.

Det kan for eksempel være, at de ældste elever skal kunne mødes i læsegrupper eller sociale bobler for at modvirke mistrivsel, mener partiet.

Både Enhedslisten, De Radikale og regeringens tredje støtteparti SF opfordrer derudover Pernille Rosenkrantz-Theil til at aflyse de nationale test til foråret.

Efter mødet havde ministeren ikke mulighed for interview. Det oplyser hendes ministerium. Men fast står, at der ikke blev draget konklusioner på mødet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE