cookie-og-privatlivspolitik
- Målsætningen for undervisningen er afgørende. Og der må man tage højde for, hvad der virker bedst med de elever, man har med at gøre. Det er det, der er afgørende, siger Gordon Ørskov Madsen. (Arkivfoto).
- Målsætningen for undervisningen er afgørende. Og der må man tage højde for, hvad der virker bedst med de elever, man har med at gøre. Det er det, der er afgørende, siger Gordon Ørskov Madsen. (Arkivfoto).
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Politik

Faglige valg skal styre læreres brug af muhammedtegningerne

Debat om brug af tegninger af profeten Muhammed i undervisning er blusset op efter lærerdrab i Frankrig.
22. oktober 2020 kl. 05:00 Af Ritzau

Annonce

Det må aldrig blive et mål i sig selv, at tegninger af profeten Muhammed skal bruges i undervisning i skolen. Men undervisning i demokrati og ytringsfrihed er vigtigt.

Det fastslår formanden for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, der er imod at gøre undervisning i muhammedtegningerne obligatorisk.

- Det vil være helt forkert. Det er ikke noget, man skal afgøre på Christiansborg.

- Det er skolen og læreren selv, der skal vurdere, hvilke tilgange og hvilke undervisningsmaterialer der skal bruges. De valg skal træffes ud fra faglige vurderinger, siger han.

Debatten er blusset op, efter at en skolelærer i Frankrig er blevet dræbt - angiveligt efter at have brugt tegninger af profeten Muhammed i undervisning om ytringsfrihed.

Dansk Folkeparti mener modsat lærerformanden, at det bør blive obligatorisk at vise tegningerne i undervisningen.

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, har udtrykt varsomhed over for brugen af muhammedtegningerne i undervisningen.

Adspurgt om der skal tages særlige forbehold ved brugen af tegningerne i klasser med mange muslimske elever, svarer lærerformand Gordon Ørskov Madsen, at lærerne med undervisningen skal tage udgangspunkt i de elever, de har.

- Man skal organisere og tilrettelægge undervisningen lige præcis ud fra de elever, man har.

- Målsætningen for undervisningen er afgørende. Og der må man tage højde for, hvad der virker bedst med de elever, man har med at gøre. Det er det, der er afgørende, siger Gordon Ørskov Madsen.

DR Nyheder har spurgt 583 undervisere i samfundsfag på de gymnasiale uddannelser, om de selv viser tegninger af profeten, og om de er bekymrede for deres sikkerhed, hvis de gør det. Det har 277 undervisere svaret på.

Knap halvdelen af underviserne siger, at de har vist tegningerne. Den anden halvdel har ikke.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce