cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Fiskeriminister beskyldes for at vildlede om fiskekvoter

Mogens Jensen bliver mødt af kritik for at komme med forkerte oplysninger i sag om torske- og sildefiskeri.
09. december 2019 kl. 15:41 Af Ritzau

Annonce

Fiskeriminister Mogensen Jensen (S) bliver nu mødt af skarp kritik i en speget sag om højere fiskekvoter i Østersøen.

Blandt andre de tre støttepartier mener, at der er meget, der tyder på, at ministeren har talt usandt overfor Folketinget, skriver Berlingske.

- Det er en meget alvorlig sag, for det tyder på, at ministeren har talt usandt over for Folketinget, siger Søren Egge Rasmussen, fiskeriordfører for Enhedslisten.

Da fiskeriminister Mogens Jensen (S) i oktober rejste til ministermøde i EU-regi, var det med et mandat fra Europaudvalget om, at han skulle kæmpe for højere fiskekvoter i Østersøen.

Han lovede, at de højere kvoter ville holde sig inden for den biologiske rådgivning og forvaltningsplanerne og ville dermed ikke skade havmiljøet.

De danske fiskere fik lov til at fange mere, end Kommissionen anbefalede. Men på to af de ti kvoter har ministeren klart overskredet det, eksperterne anbefaler, hvis havmiljøet ikke skal ødelægges.

Det mener en række ordførere.

De Radikales europaordfører, Jens Rohde, mente ikke, at mandatet holdt sig inden for den biologiske rådgivning og stemte ikke for regeringens mandat.

- Det er da klart en skærpende omstændighed, at det viser sig, at jeg havde ret. Og det skal helst ikke gentage sig, at ministeren gav forkerte oplysninger. Men han forsøger da at vildlede os, siger han.

Ligeledes er SF's fiskeriordfører, Carl Valentin, skuffet over Mogens Jensen.

- At fastsætte kvoter for bestande hvor rådgivningen er, at fiskeriet bør stoppe for at opbygge bestandene, er jo at vende det døve øre til den biologiske rådgivning, lyder det fra Valentin.

Også Dansk Folkeparti er ifølge avisen kritisk.

Mogens Jensen er helt uenig i, at han skulle have talt usandt på mødet i Europaudvalget. Det fortæller han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Tværtimod understregede jeg til mødet, som fokuserede på regeringens holdning til kvoten for vesttorsk og vestsild, at vores holdning holder sig inden for biologernes rådgivningsspænd og de flerårige forvaltningsplaner. Den oplysning er fuldstændigt korrekt, udtaler Mogens Jensen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: SVEN-ERIK JENSEN

Kører alt for stærkt og for tæt 18. januar 2020 kl. 13.45

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

Annonce