Annonce
Politik

Flere coronarestriktioner på vej til hovedstadskommuner

Det trækker op til, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) snart melder nye restriktioner ud i forhold til 17 hovedstadskommuner. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Coronasmitten skal ned i 17 hovedstadskommuner. Især op til den kommende julehandel.

17 hovedstadskommuner kan snart se frem til flere restriktioner for at nedbringe coronasmitten, oplyser flere kilder til Ritzau.

Sundhedsordførerne fra de forskellige partier har mandag formiddag været til orienteringsmøde om de mulige restriktioner.

Det er uvist, hvilke tiltag der tages i brug, og det er heller ikke meldt ud, fra hvornår de skal gælde. I øjeblikket er der allerede en række coronarestriktioner for hele landet, som gælder til og med 2. januar.

Flere kilder fortæller til Ritzau, at regeringen lægger op til, at de nye restriktioner skal gælde fra mandag i næste uge, og at de formentlig vil gælde frem til 2. januar. Det er uvist, hvornår regeringen melder noget konkret ud.

Ekstra Bladet erfarer, at der er tale om blandt andet mere hjemmearbejde, og at der også kommer stramninger på fritidsområdet for børn og unge.

TV2 erfarer, at der bliver mere virtuel undervisning på videregående uddannelser, og at klasser i grundskolerne ikke må blandes sammen.

Desuden vil der være mere fokus på detailhandlen, som går en travl tid i møde på grund af julehandlen. Der skal blandt andet ses på antal personer i butikkerne og øget åbningstid.

Det kan også komme på tale, at gågader og trafikken indrettes anderledes. Eksempelvis med ensretninger. Det har man allerede set eksempler på flere steder i hele landet. I København har der længe været ensretning rundt om søerne.

De 17 kommuner er: Tårnby, Brøndby, Hvidovre, København, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup og Albertslund.

Blandt de allerede kendte restriktioner er brugen af mundbind eller visir i den offentlige trafik eller steder, hvor offentligheden har adgang.

Det gælder blandt andet indendørs på museer, idrætshaller, kunsthaller, spillesteder, biblioteker, kulturhuse, zoologiske anlæg, biografer, teatre og i detailhandlen.

I Tårnby Kommune, der er den kommune med flest smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge, byder borgmester Allan S. Andersen (S) nye restriktioner i flere hovedstadskommuner velkommen.

Han er dog endnu ikke blevet orienteret om, hvilke restriktioner der vil blive indført, eller hvornår de vil træde i kraft.

- Vi ser med dyb alvor på situationen omkring den stigende smittespredning i hovedstadsområdet og Tårnby. Og bakker op om nye restriktioner, siger borgmesteren.

Det er særligt et plejehjem på Irlandsvej i Tårnby, der er hårdt ramt, hvor 20 ansatte og 31 beboere er blevet smittet med coronavirus, oplyser han.

- Det er hovedsageligt på plejehjemmet, at vi ser et stort smitteudbrud. Ellers ser vi ikke nogle store udbrud i boligområder eller befolkningsgrupper. Så vi kan sagtens se os selv i de restriktioner, der er forlydender om, siger Allan S. Andersen.

  • Pressemøde med præsentation af en plan for vaccinationsindsatsen
    Det trækker op til, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) snart melder nye restriktioner ud i forhold til 17 hovedstadskommuner. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt i Gedser: Narkohund opsnusede kokain

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annonce
Annonce
Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase