cookie-og-privatlivspolitik
Lige nu har vi tjenestemandspensioner på speed, der betyder, at man på meget kort tid optjener en livslang pension, siger SF's gruppeformand, Jacob Mark (til venstre), til Berlingske.
Lige nu har vi tjenestemandspensioner på speed, der betyder, at man på meget kort tid optjener en livslang pension, siger SF's gruppeformand, Jacob Mark (til venstre), til Berlingske.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Politik

Flere partier vil ændre pensionsregler for folketingspolitikere

Et SF-forslag om at normalisere folketingsmedlemmers pensionsforhold får bred opbakning. Dog ikke fra S og V.
30. september 2019 kl. 00:02 Af Ritzau

Annonce

Et beslutningsforslag fra SF om at normalisere folketingsmedlemmers pensionsforhold og omlægge deres skattefrie tillæg får bred opbakning fra partierne i Folketinget.

Det skriver Berlingske.

Dog er de to store partier - Socialdemokratiet og Venstre, der tilsammen har et flertal i Folketinget - imod forslaget.

Over for avisen kalder SF's gruppeformand, Jacob Mark, det "hyklerisk", at især Socialdemokratiet forsvarer "en oldgammel model" med langt mere lukrative forhold for folketingsmedlemmer end for den almindelige lønmodtager.

Som reglerne er i dag, optjener folketingsmedlemmer et bestemt beløb per år, de sidder i Folketinget, sådan at beløbet stiger efter anciennitet.

Og går et folketingsmedlem på pension inden folkepensionsalderen, bliver pensionen hævet med et såkaldt "under folkepensionsalder-tillæg", der også stiger efter anciennitet, skriver Berlingske.

Men det er helt skævt, mener Jacob Mark.

I stedet vil SF erstatte den gamle tjenestemandspension med en bidragsbaseret ordning, hvor en procentdel af lønnen hver måned bliver sat ind på en pensionsopsparing, skriver Berlingske.

SF har ikke lagt sig endeligt fast på en procentsats, men Jacob Mark foreslår, at den bliver lagt på gennemsnittet af det offentlige arbejdsmarked.

Fra begge sider af Folketingssalen får forslaget stor opbakning. Dog vil hverken Venstre eller Socialdemokratiet vil være med.

Socialdemokratiets gruppeformand, Flemming Møller Mortensen, mener, at de nuværende regler er fine.

- Vi lagde det stille i den forrige regeringsperiode, og vi har indtil videre den samme holdning, som vi havde dengang, siger han til Berlingske.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce