cookie-og-privatlivspolitik
Den 27. februar 2020 blev der afholdt pressemøde, da den første dansker var konstateret smittet med coronavirus. Til stede var sundhedsminister Magnus Heunicke (S), daværende direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted, daværende faglig direktør for Statens Serum Institut Kåre Mølbak og Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. (Arkivfoto.)
Den 27. februar 2020 blev der afholdt pressemøde, da den første dansker var konstateret smittet med coronavirus. Til stede var sundhedsminister Magnus Heunicke (S), daværende direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted, daværende faglig direktør for Statens Serum Institut Kåre Mølbak og Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. (Arkivfoto.)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Flertal af danskere: Regeringen har klaret et år med corona godt

63 procent er tilfredse med håndtering af coronakrisen et år efter, at Danmark fik det første coronatilfælde.
27. februar 2021 kl. 05:00 Af Ritzau

- Danmark har fået sit første covid-19 tilfælde.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra Statens Serum Institut den 27. februar sidste år. Det er dermed lørdag et år siden, at Danmark officielt blev ramt af coronavirus.

Hvordan har regeringen så klaret håndteringen det sidste år af coronavirus i Danmark?

Det har den klaret godt, mener 63 procent af danskerne i en Voxmeter-måling foretaget for Ritzau.

Samtidig svarer 18 procent "hverken god eller dårlig" til regeringens håndtering af coronakrisen, mens også 18 procent vurderer, at håndteringen har været dårlig.

Annonce

Målingen er indsamlet fra 23. februar til 26. februar med svar fra 1054 repræsentative respondenter.

Den første dansker blev smittet med coronavirus efter en skiferie i Italien. Siden steg smitten i Danmark så meget, at statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet ned på et pressemøde den 11. marts.

Danmark har aldrig siden været åbnet helt op igen, som det var, før coronavirussets indtog.

Særligt afsavn til familie og venner har fyldt meget hos danskerne under restriktionerne.

43 procent svarer i samme Voxmeter-måling, at "ikke at se venner og familie i lige så høj grad" har været det sværeste det sidste år under coronakrisen.

Annonce

18 procent peger på, at det sværeste har været lukningen af kulturtilbud samt restauranter og barer, mens 12 procent svarer "ikke at kunne rejse".

Danmark har på de 365 dage siden første tilfælde haft foreløbigt 210.212 bekræftede tilfælde med coronavirus. 2353 personer er døde med coronavirus i Danmark.

Samtidig er flere end 4,3 millioner danskere er blevet testet mindst én gang for virusset.

Står det til Mette Frederiksen skal danskerne vænne sig til at blive testet endnu mere. Et par gange om ugen, som en del af strategien for at åbne landet mere op igen, lød det til Berlingske.

55 procent svarer i Voxmeter-målingen, at de i høj grad er villig til at lade sig teste to gange ugentligt, hvis det betyder, at samfundet kan åbne mere. 22 procent er i lav grad villig til det.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE