cookie-og-privatlivspolitik
Det bør kun være et krav, at man skal vise coronapas på forhånd, hvis man skal til eksempelvis koncert eller andre steder, hvor mange samles fra på tværs af landet, mener De Radikale. De er med i rækken af partier, der fredag ønsker en plan for, hvordan coronapasset skal udfases. (Arkivfoto)
Det bør kun være et krav, at man skal vise coronapas på forhånd, hvis man skal til eksempelvis koncert eller andre steder, hvor mange samles fra på tværs af landet, mener De Radikale. De er med i rækken af partier, der fredag ønsker en plan for, hvordan coronapasset skal udfases. (Arkivfoto)
Foto: Tom Little/Ritzau Scanpix

Politik

Flertal i Folketinget vil have kørekortsmodel for coronapas

På et møde med regeringen vil partier fra alle sider i Folketinget bede om en udfasning af coronapasset.
07. maj 2021 kl. 08:52 Af Ritzau

Regeringen vil på et møde fredag formiddag blive mødt med et ønske om at lave en plan for udfasningen af coronapasset.

Ønsket kommer fra en vifte af partier fra Enhedslisten over De Radikale til de fire oppositionspartier, der er med i rammeaftalen for genåbningen af Danmark.

Partierne ønsker også at se på, om man kan ændre måden coronapasset tjekkes på.

I dag skal man vise det som en slags adgangsbillet. Her ønsker partierne, at det fremover skal være noget indehaveren af passet kan fremvise, hvis myndighederne spørger til det. På samme måde som et kørekort.

- Det er relevant at få set på, hvordan vi kan lave en gradvis udfasning. Vi respekterer de aftaler, der er indgået omkring brug af coronapas, siger Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund.

Annonce

- Men i og med, at det skal ophøre, synes jeg, at det er fornuftigt at få kigget på en gradvis udfasning.

Også De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, der også er formand for Folketingets epidemiudvalg, håber, at brugen af coronapasset kan blive mere smidig.

- Det er jo ikke passet, der bremser smittespredning. Det er jo, at folk lader sig teste og bliver hjemme, hvis de er positive, siger han.

- Så kan man enten kontrollere det eller have tillid til, at folk rent faktisk gør det. Der vil jeg langt hellere have tillid til befolkningen, erhvervslivet og andre aktører derude end at kontrollere.

Han ønsker ikke at se coronapasset forsvinde fuldstændigt. Men de tilfælde, hvor passet skal vises, før man kan få adgang, bør rettes mod bestemte begivenheder, hvor der er risiko for massesmitte.

Annonce

Hos Venstre håber sundhedsordfører Martin Geertsen, at de to partier vil stå sammen med oppositionen for at lægge pres på regeringen, når det kommer til coronapas.

- Jeg håber, at De Radikale og Enhedslisten står ved det, de har sagt uden for forhandlingslokalet, inde i forhandlingslokalet.

- Gør de det, så vil det være muligt at presse regeringen til at indskrænke brugen af coronapas. Det ville være en rigtig god idé, siger han.

Han understreger, at Venstre er tilhænger af, at coronapasset bliver brugt i nogle situationer.

- Regeringen har gjort det alt, alt for omfangsrigt.

Annonce

- Vi synes, at et coronapas giver mening til store begivenheder, rejser ind og ud af landet og når vi igen på et tidspunkt skal stå og gnide os op og ned ad hinanden i nattelivet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE