cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Flertal i Randers Byråd kræver handling efter TV2-dokumentar

En TV2-dokumentar viser omsorgssvigt på plejehjem i Aarhus og Randers. Politikere kræver nu handling.
30. juli 2020 kl. 20:37 Af Ritzau

Annonce

Et flertal i Randers Byråd kræver handling, efter at en TV2-dokumentar har vist ældre beboere udsat for omsorgssvigt på plejehjem i Aarhus og Randers.

Alle partier og lister i Randers Byråd - på nær Socialdemokratiet og De Konservative - er enige om forslaget, skriver partierne bag flertallet i en mail.

De er enige om, at der som minimum skal laves en ekstern uvildig undersøgelse af kommunens plejecentre - særligt Huset Nyvang, som ses i dokumentaren.

Her ses en demenssyg mand, der må vente i næsten ti timer på at få skiftet ble og bukser, som han har lavet afføring i. Personalet hjælper ham ikke, selv om han flere gange beder om det.

Undersøgelsen i Randers skal afdække, om forholdene for de ældre er værdige og dækkende for deres behov.

- Derudover skal undersøgelsen kigge ledelsen efter i sømmene og afdække, om de nødvendige kompetencer og ressourcer er til stede i forhold til at drive plejecenter efter Randers Kommunes omsorgs- og værdighedspolitik, skriver partierne.

TV2 viser torsdag dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden", som med skjulte optagelser afdækker forhold på to plejehjem i Aarhus og Randers.

Dokumentaren har ikke haft en nem vej til danskernes fjernsyn, da Aarhus Kommune i første omgang fik nedlagt midlertidigt forbud mod visning.

Det fik Ekstra Bladet til at offentliggøre video og billeder fra udsendelserne, og siden har kommunen droppet sagen. Derfor er den torsdag blevet vist.

Her ses blandt andet optagelser fra plejecentret Kongsgården i Aarhus, hvor 90-årige Else bliver hejst op i en sengelift, fordi hun skal lave afføring ud i en ble. Det sker, selv om hun flere gange klager over smerter.

Bag flertallet i Randers Byråd er Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Velfærdslisten og Beboerlisten, som sidder på 18 af byrådets 31 pladser.

Beslutningsforslaget kommer til afstemning på det næste byrådsmøde 7. september.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce