cookie-og-privatlivspolitik
Et flertal i Folketinget er blevet enige om at justere hjælpepakke til luftfartsbranchen. Det sker, efter EU-Kommissionen afviste den oprindelige luftfartspakke, som kommissionen mener stred mod statsstøttereglerne.
Et flertal i Folketinget er blevet enige om at justere hjælpepakke til luftfartsbranchen. Det sker, efter EU-Kommissionen afviste den oprindelige luftfartspakke, som kommissionen mener stred mod statsstøttereglerne.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Flertal justerer hjælpepakke til luftfartsbranchen

Efter statsstøtte-kritik fra EU er luftfartspakke ændret. 160 millioner kroner skal hjælpe luftfartsbranche.
23. september 2020 kl. 16:16 Af Ritzau

Annonce

Fly med mange tomme sæder og lufthavne med få kunder ved bagagebånd og i butikker. Det har været vilkårene for luftfartsbranchen i de seneste måneder.

Nu er der dog hjælp på vej. Partierne bag aftale om luftfartspakken er enige om at styrke takststøtteordningen, så man kan få 160 millioner kroner ud at arbejde for luftfartsbranchen.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) siger om aftalen:

- Covid-19 er gået meget hårdt ud over luftfartssektoren, og det betyder, at erhvervslivet og hele den danske befolkning har langt færre rejsemuligheder end vi er vandt til.

- Jeg er derfor glad for, at vi nu kan få pengene ud og arbejde til gavn for dansk luftfart, og at vi dermed kan være med til at få sat gang i luftfarten igen, siger Benny Engelbrecht i en skriftlig kommentar.

Partierne er desuden enige om, at man inden den 9. oktober skal finde løsningsmodeller for en udmøntning af yderligere 65 millioner kroner.

Allerede før sommerferien blev regeringen, Venstre, De Radikale og De Konservative enige om at afsætte op til 260 millioner kroner til at støtte dansk luftfart.

Hjælpen var øremærket til at holde luftfartsselskaber fra underskud, selv om flyene er mindre fyldte. Blandt andet ved at mindske omkostningerne i lufthavne og til at støtte udvikling af grønne flybrændstoffer.

Hjælpepakken blev dog ikke godkendt af EU-Kommissionen i sin oprindelige form. EU-Kommissionen mener, at den var på kant med statsstøttereglerne.

Forligskredsen satte sig derfor igen til forhandlingsbordet bordet for at finde løsninger der kunne få pengene ud til den hårdt ramte sektor.

Partierne er nu enige om at styrke en ordning, der skal give både lufthavne og luftfartsselskaber mulighed for at reducere lufthavnstaksterne.

Ifølge Transportministeriet er støttesatsen øget til 50 procent af lufthavnstaksterne for både lufthavne og luftfartsselskaber.

Det kan ifølge aftalen give mulighed for en 100 procent takstreduktion på flyvninger fra danske lufthavne. Ordningen vil gælde al aktivitet fra den 1. august til 31. december 2020.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce