cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Forsamlingsloft lempes på plejehjem: Kulturarrangementer tillades

Gudstjenester og kulturelle arrangementer bliver igen muligt på plejehjem med en lempelse i forsamlingsloftet.
13. april 2021 kl. 17:28 Af Ritzau

Med en bekendtgørelse, der er sendt ud tirsdag eftermiddag, har justitsminister Nick Hækkerup (S) føjet kulturtilbud, gudstjenester og andre religiøse aktiviteter til de ting, der er undtaget af forsamlingsforbuddet på fem personer.

Dermed bliver det ifølge social- og ældreminister Astrid Krag (S) muligt at lette tilværelsen og sætte gang i de politisk aftalte indsatser for at mindske ensomhed på plejehjemmene.

- Det har været en hård tid for os alle sammen. Men i høj grad for de mest sårbare ældre på vores plejehjem. Heldigvis har vi i en tid bevæget os mod mere normale tilstande på plejehjemmene, siger hun.

- I takt med, at smittetallene er faldet, og vaccinationerne er blevet rullet ud, har man kunne løfte langt de fleste besøgsrestriktioner.

- Nu kan vi så også lempe forsamlingsloftet, så beboerne på vores plejehjem igen kan samles til kulturelle begivenheder og fælles arrangementer, der er nogle af de ting, der er rigtig vigtigt for dem, der har savnet fællesskabet det sidste år.

Annonce

Der er politisk sat 500 millioner kroner af til oplevelsesaktiviteter for beboere på social- og ældreområdet.

Ifølge tirsdagens rapport om vaccinetilslutning fra Statens Serum Institut er 91 procent af beboerne på plejehjem færdigvaccineret. Yderligere fire procent af beboerne på plejehjemmene har påbegyndt men ikke færdiggjort sin vaccine.

Alligevel er tiden med forholdsregler ikke forbi på plejehjemmene.

Det anbefales fra myndighedernes side stadig, at de enkelte plejehjem sørger for at begrænse størrelsen på forsamlinger samt, at der holdes en forsvarlig afstand.

- Selv om det ser rigtig godt ud med at få vaccineret de mest sårbare ældre på plejehjemmene og medarbejderne, og vi har kunne hæve besøgsrestriktioner, og smitten stadig heldigvis er lav i vores samfund, så er corona her jo stadig, siger Astrid Krag.

Annonce

- Derfor skal man stadig følge sundhedsmyndighedernes anbefaling med nogle af de gode anbefalinger, som vi har fået de sidste år såsom hygiejne.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE