cookie-og-privatlivspolitik
Gitte Seeberg skal ikke længere være formand for Djøfs ligestillingskomité, har hun meddelt Weekendavisen. Hendes exit skyldes en sag fra 2009, hvor hun afviste at ansætte en kvinde, fordi kvinden var gravid. (Arkivfoto)
Gitte Seeberg skal ikke længere være formand for Djøfs ligestillingskomité, har hun meddelt Weekendavisen. Hendes exit skyldes en sag fra 2009, hvor hun afviste at ansætte en kvinde, fordi kvinden var gravid. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politik

Gitte Seeberg træder tilbage fra Djøfs ligestillingskomité

Gitte Seeberg afviste i 2009 at ansætte kvinde, som var gravid, og trækker sig derfor fra Djøf-komité.
23. september 2021 kl. 20:32 Af Ritzau

Fagforbundet Djøf skal have ny formand for sin ligestillingskomité, efter at Gitte Seeberg har trukket sig fra posten. Det skriver Weekendavisen, og det bekræftes af Djøf.

Det gør hun, efter at Weekendavisen har henvendt sig til hende med en historie om et ansættelsesforløb fra 2009. Dengang var Gitte Seeberg generalsekretær i Verdensnaturfonden i Danmark.

Den dengang 26-årige Sarah Boas ansøgte om en stilling i Verdensnaturfonden og var til samtale med Gitte Seeberg. Her blev hun præsenteret for en kontrakt, men forløbet blev bremset, da Sarah Boas fortalte, at hun var gravid.

Det fik Gitte Seeberg og Verdensnaturfondens daværende kommunikationschef, Rasmus Helveg Petersen, til at stoppe ansættelsen.

- Så kan vi selvfølgelig ikke ansætte dig, sagde Rasmus Helveg Petersen dengang ifølge Weekendavisen.

Annonce

Rasmus Helveg Petersen er i dag medlem af Folketinget for Radikale Venstre. Gitte Seeberg har tidligere været folketingsmedlem for De Konservative.

Ifølge både Seeberg og Helveg Petersen var der tale om et barselsvikariat, som Sarah Boas havde søgt. Begge bekræfter de, at Sarah Boas ikke blev ansat, fordi hun var gravid.

Sarah Boas' graviditet var et problem, fordi en af de vigtigste opgaver i ansættelsen ifølge Seeberg var arbejdet frem mod klimatopmødet i København. Det kunne Boas ifølge Seeberg ikke opfylde.

- Skulle jeg have ansat en barselsvikar for barselsvikaren?, siger Seeberg retorisk til Weekendavisen.

Sarah Boas har oplyst til avisen, at hun tilbød at arbejde op til sit barns fødsel for at deltage i arbejdet frem mod klimatopmødet.

Annonce

Weekendavisen har set jobopslaget fra dengang, og ifølge avisen var der tale om et fast job.

Undervejs i ansættelsesprocessen bliver det ændret til en midlertidig ansættelse. Og kontrakten, som Sarah Boas var ved at underskrive, løb fra september 2009 til juni 2010.

Det fremgik hverken af mails sendt mellem parterne eller af kontraktudspillet, som Weekendavisen har set, at der skulle være tale om et vikariat.

I en mail få timer før hele ansættelsen bremses, begrunder Seeberg den midlertidige ansættelse med, at fonden gerne vil se økonomien an, før man skriver under på et varigt samarbejde.

Sarah Boas forklarer avisen, at hun har henvendt sig med historien, fordi hun har set Gitte Seeberg i DR's program "Debatten". Her deltog Seeberg i en debat om barsel i sin egenskab af formand for Djøfs ligestillingskomité.

Annonce

Både Seeberg og Helveg Petersen fastholder, da Weekendavisen henvender sig, at de har handlet korrekt.

Dengang indgik Verdensnaturfonden et forlig med Sarah Boas, hvor hun fik udbetalt 45.000 kroner.

Senere ombestemte Gitte Seeberg sig dog. Hun giver derefter ifølge Weekendavisen udtryk for, at hun nu mener, at hun har handlet forkert dengang.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE