cookie-og-privatlivspolitik
Rosa Lund (EL) kalder det meget alvorligt, hvis Nick Hækkerup (S) har tilbageholdt informationer for Folketinget.
Rosa Lund (EL) kalder det meget alvorligt, hvis Nick Hækkerup (S) har tilbageholdt informationer for Folketinget.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Hård kritik af Hækkerup for at sidde på viden om børn i Syrien

Justitsminister Nick Hækkerup (S) skal i samråd, efter beskyldninger om, at han har tilbageholdt information.
18. april 2021 kl. 11:51 Af Ritzau

Dansk Folkeparti vil kalde justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd, efter at Ekstra Bladet har skrevet, at han har tilbageholdt viden om børnene i syriske lejre for Folketinget.

Ifølge Ekstra Bladet fik justitsministeriet allerede i marts 2019 at vide af Politiets Efterretningstjeneste, PET, at vurderingen var, at risikoen for, at børnene blev radikaliseret, steg, jo længere de sidder i lejrene.

Det stod i et udkast til en trusselsvurdering. Nick Hækkerup blev justitsminister efter valget i juni 2019, men på et samråd 6. september det år, nævnte han ikke noget om vurderingen.

- Det er problematisk, hvis regeringen ikke fortæller, hvad den ved, og hvad den har pligt til at svare. I Dansk Folkeparti siger vi nej til børnene i Syrien med åbne øjne og ønsker at være fuldt informeret.

- Der må vi bare konstatere, at svarene blæser i vinden, når vi spørger til forskellige ting, siger retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, om sagen.

Annonce

Dansk Folkeparti indkalder nu ministeren i samråd for at få opklaret, hvad ministeren vidste hvornår.

- Vi må have klarhed over, hvorfor Folketinget på trods af utallige samråd ikke har fået det her at vide, siger Peter Skaarup.

Til Ekstra Bladet siger Nick Hækkerup, at han på tidspunktet for samrådet ikke havde set udkastet fra PET. Men at han var "bekendt med" PET's vurdering. Samt at hans udtalelser på samrådet "relaterede sig til de voksne fremmedkrigere".

- Det er meget, meget alvorligt. Det undrer mig, at ministeren ikke før har sagt, at han siddet på de her informationer.

- Det var ikke offentligt kendt, at det også var PET's vurdering, at risikoen for radikalisering steg. Det tror jeg, havde gjort en forskel for nogen, siger Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund.

Annonce

- Jeg kan kun undre mig over, at denne her information blev holdt tilbage. For en regering skal jo give alle oplysninger til Folketinget.

Ifølge Rosa Lund oplever Enhedslisten, at regeringen forsøger at holde på informationer i sagen.

- Der er ingen tvivl om, at vi kun oplever, at regeringen gør alt, hvad de kan, for at oplysninger om denne her sag ikke skal komme frem. Det er både (udenrigsminister Jeppe red.) Kofod, (forsvarsminister Trine red.) Bramsen og nu også Hækkerup.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE