cookie-og-privatlivspolitik
Torben Koch, advokat for H.C. Mathiesen, mener ikke, at forsvarsledelsen kan være bekendt at tage Mathiesen fra bestilllingen, før det er afgjort, om han i nepotisme-sag har gjort noget galt. (Arkivfoto)
Torben Koch, advokat for H.C. Mathiesen, mener ikke, at forsvarsledelsen kan være bekendt at tage Mathiesen fra bestilllingen, før det er afgjort, om han i nepotisme-sag har gjort noget galt. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Hærchefs advokat raser over Forsvarets top

Afgående hærchef H.C. Mathiesen finder det dybt urimeligt, at han fjernes fra sin post, siger hans advokat.
23. august 2019 kl. 13:16 Af /ritzau/

Annonce

Det er på ingen måde i orden, at Forsvarets ledelse har valgt at tage jobbet permanent fra den hjemsendte hærchef, H.C. Mathiesen, mens han bliver undersøgt for påstået nepotisme.

Det siger H.C. Mathiesens advokat, Torben Koch, efter at forsvarschef Bjørn Bisserup fredag har udpeget Michael Lollesgaard til ny chef for Hærkommandoen.

- Jeg synes rent juridisk, at det er ganske uacceptabelt, at man gør det her. Nu er der gået cirka ti måneder, siden Bjørn Bisserup bad ham pakke sydfrugterne og tage hjem, og så kommer det her, siger Torben Koch til Ritzau.

Mathiesen har været hjemsendt siden oktober, og advokaten er frustreret over, at Forsvarsministeriets Auditørkorps har brugt så lang tid på sagen.

Men først og fremmest er han frustreret over, at forsvarschefen vælger at flytte H.C. Mathiesen ned i rækkerne, inden auditørerne har afklaret, om de overhovedet mener, at den detroniserede hærchef har gjort noget galt.

- Det undrer mig, for jeg har talt med auditøren Claus Risbjerg, der siger, at beslutningen om, hvorvidt der skal rejses en tiltale eller ej, er lige på trapperne.

- At man så ikke venter en måned eller to mere for at se, om der overhovedet rejses en straffesag, det synes jeg, er uacceptabelt, siger Torben Koch.

- Spørgsmål: Hvad kan I gøre ved det?

- Ikke noget. Jeg har haft sådan nogle sager før, hvor Forsvaret af politiske årsager flytter folk og så bare siger, at det er udtryk for deres ret til at lede.

- Men reelt er det her - som jeg ser det - et udtryk for en disciplinær reaktion, siger Torben Koch.

Advokaten har fredag været i kontakt med sin klient og melder, at H.C. Mathiesen ikke ønsker at lade sig interviewe.

- Han er dybt, dybt frustreret over det. Han er ked af det, og han synes, at det er urimeligt, at man vælger den her fremgangsmåde på nuværende tidspunkt, siger Torben Koch.

Trods dagens udmelding er der ikke tale om en egentlig fyring af hærchefen.

Forsvaret oplyser, at Hans-Christian Mathiesen vil blive placeret i et midlertidigt stillingsnummer i Forsvarskommandoen, indtil sagen ved auditørkorpset er afsluttet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce