cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Heunicke: Der bliver ingen stor genåbning i starten af februar

Dansk Erhverv vil have drøftelser om genåbning, men sundhedsminister afviser, at åbning kan ske snart.
26. januar 2021 kl. 18:38 Af Ritzau

Annonce

De nuværende restriktioner mod coronavirus går til 7. februar. Men spørger man sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skal danskerne ikke allerede her regne med en stor genåbning af landet.

Det skriver DR.

Smittetallene har lagt sig i et lavere leje end i december. Men kontakttallet for den britiske mutation af coronavirus, B117, stiger. Det er grunden til varsomheden, siger Heunicke.

Kontakttallet for den britiske mutation ligger ifølge de seneste beregninger fra Statens Serum Institut (SSI) onsdag på 1,07. Det er en stigning fra 0,8 i sidste uge.

Dermed er den over den kritiske grænse på 1. Kontakttallet indikerer, hvor mange andre personer en smittet med coronavirus i gennemsnit smitter.

Annonce

- Det er ikke realistisk med en stor lempelse i starten af februar.

- Alle vores anstrengelser nu handler om at trække kraft ud af epidemien, således at der er så lidt brændstof som muligt, når den britiske variant får overtaget, siger Magnus Heunicke til DR.

Ministeren fortæller samtidig, at den britiske mutation bliver den dominerende variant af coronavirus i Danmark i midten af februar.

- I de lande, hvor man har genåbnet samtidig med, at den britiske variant havde kontrol over epidemien, der er det gået fuldkommen galt. Vi skal holde fast her, siger Magnus Heunicke til DR.

For det samlede smittetryk med coronavirus i Danmark er kontakttallet på 0,8.

Annonce

Blandt restriktionerne lige nu gælder blandt andet, at restauranter, barer og biografer skal holde lukket. Det samme skal en stor del af detailhandlen.

Også skoleelever er hjemsendt og får virtuel undervisning. Desuden gælder en række regler om brug af mundbind.

Det frarådes desuden at rejse ud af Danmark.

Trods ministerens afvisning af genåbning mener Dansk Erhverv dog, at man bør man dog se på en åbning af detailhandel, og om de yngste elever kan sendes i skole.

- Og under alle omstændigheder mener vi i Dansk Erhverv, at det vil være klogt, at myndigheder og brancher allerede nu sætter sig sammen for at drøfte, hvordan vi kan genåbne de forskellige brancher i løbet af de kommende måneder, lyder det i en kommentar fra direktør Brian Mikkelsen.

Annonce
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE