cookie-og-privatlivspolitik
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil senere tirsdag røbe, hvilke skærpede coronatiltag der kommer for hovedstadsområdet. (Arkivfoto)
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil senere tirsdag røbe, hvilke skærpede coronatiltag der kommer for hovedstadsområdet. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Heunicke bekræfter skærpede coronatiltag i hovedstadsområdet

Tiltagene bliver meldt ud tirsdag og er drøftet med alle Folketingets partier og erhvervslivet.
01. december 2020 kl. 09:14 Af Ritzau

Annonce

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver på Facebook, at han tirsdag vil oplyse om skærpede coronatiltag i hovedstadsområdet.

Heunicke skriver, at tiltagene, som skal begrænse coronasmitten, er drøftet med alle Folketingets partier og erhvervslivet.

Sundhedsministeren vil senere tirsdag mødes virtuelt med borgmestrene i de berørte kommuner, oplyser han.

- Smittetallene er for høje her i København og i en række af de kommuner, der ligger i større eller mindre afstand i forbindelse med hovedstaden, skriver Heunicke.

- Derfor vil vi i dag fortælle om en række nye, skærpede tiltag, som vores sundhedsmyndigheder anbefaler skal til i præcis det område.

- Det er skræddersyede tiltag, der sætter ind i forhold til de aldersgrupper, aktiviteter og geografiske områder, hvor der lige nu er for lange smittekæder, og hvor smitten spredes, skriver ministeren.

Det er endnu uvist, hvilke tiltag der kommer. Men allerede mandag erfarede en række medier, hvilke tiltag regeringen overvejer.

Flere kilder kunne mandag til Ritzau fortælle, at regeringen lægger op til, at de nye restriktioner skal gælde fra mandag i næste uge, og at de formentlig vil gælde frem til 2. januar.

Ekstra Bladet erfarede, at der er tale om blandt andet mere hjemmearbejde, og at der også kommer stramninger på fritidsområdet for børn og unge.

TV2 erfarede, at der bliver mere virtuel undervisning på videregående uddannelser, og at klasser i grundskolerne ikke må blandes sammen.

Desuden vil der være mere fokus på detailhandlen, som går en travl tid i møde på grund af julehandlen. Der skal blandt andet ses på antal personer i butikkerne og øget åbningstid.

Det kan også komme på tale, at gågader og trafikken indrettes anderledes. Eksempelvis med ensretninger.

Det vides endnu ikke, hvilke kommuner der rammes af skærpede restriktioner, men disse 17 kommuner er i spil:

Tårnby, Brøndby, Hvidovre, København, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup og Albertslund.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce