cookie-og-privatlivspolitik
Et bredt flertal i Folketinget er enigt om, at offentligt støttede kulturorganisationer som museer og teatre kan få del i Folketingets coronahjælpepakker. (Arkivfoto)
Et bredt flertal i Folketinget er enigt om, at offentligt støttede kulturorganisationer som museer og teatre kan få del i Folketingets coronahjælpepakker. (Arkivfoto)
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Politik

Hjælpepakke på 140 millioner til museer og teatre er på plads

Flertal i Folketinget er enig om at lade teatre og museer kunne søge støtte i de vedtagne corona-hjælpepakker.
07. april 2020 kl. 20:51 Af Ritzau

Annonce

Museer, teatre og andre offentligt støttede kulturinstitutioner får nu mulighed for at få penge fra de hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget under coronakrisen.

Det er der enighed om blandt et bredt flertal i Folketinget. Beslutningen er rettet mod kulturinstitutioner, der får mere end 50 procent i offentlig støtte.

De har tidligere ikke kunnet søge om støtte fra de hjælpepakker om kompensation for hjemsendte ansatte og faste udgifter, som Folketinget vedtog i marts.

Det vurderes, at der på den baggrund vil kunne blive tilført 140 millioner kroner til kulturen.

- Helt fra starten af den her krise har vi arbejdet på at få ligestillet kulturlivet med resten af samfundet, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

- Kulturinstitutioner er ikke noget luksus, som kommer til sidst, men er lige så vigtige for samfundet som alle andre ting, der holder vores samfund på plads.

- Med den aftale er den sidste store gruppe af kulturinstitutioner med i de generelle hjælpepakker, siger hun.

Derudover er partierne enige om at give 50 millioner kroner til idrætsforeninger, som er ramt af, at de ikke kan tjene penge ved at hjælpe ved store arrangementer.

Det kan være fodboldklubber eller spejderforeninger, som normalt plejer at hjælpe til festivaler og dermed får penge i klubkassen.

Pengene bliver tilført DGI, DIF, firmaidræt og Dansk Ungdoms Fællesråd, hvor de er målrettet spejdere. Herfra kan foreninger søge om pengene.

Med tirsdagens aftaler vurderer Joy Mogensen, at kulturlivet er dækket godt ind til at klare sig gennem coronakrisen. Hun afviser ikke yderligere tiltag.

- Det er vigtigt at begynde at se den her krise som noget, der vil udvikle sig hele tiden. Vi er nået langt og kan ikke nødvendigvis sætte punktum.

- Vi leder stadig efter områder, der har brug for særskilt hjælp, hvis hullerne i sikkerhedsnettet er for store, siger Joy Mogensen.

Bag tirsdagens aftaler er samtlige partier i Folketinget undtagen Nye Borgerlige og Liberal Alliance.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce