cookie-og-privatlivspolitik
Joachim B. Olsen blev ikke genvalgt for Liberal Alliance ved seneste folketingsvalg. Han har dog fortsat haft tilknytning til partiet som politisk rådgiver. (Arkivfoto).

2

Billeder

Joachim B. Olsen blev ikke genvalgt for Liberal Alliance ved seneste folketingsvalg. Han har dog fortsat haft tilknytning til partiet som politisk rådgiver. (Arkivfoto).
Foto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Politik

Joachim B. Olsen melder sig ud af Liberal Alliance

Tidligere LA-profil Joachim B. Olsen forlader partiet for at blive politisk kommentator på Ekstra Bladet.
17. august 2020 kl. 14:17 Af Ritzau

Tidligere folketingsmedlem Joachim B. Olsen melder sig ud af Liberal Alliance for at blive politisk kommentator på Ekstra Bladet. Det skriver Ekstra Bladet.

Joachim B. Olsen blev ikke genvalgt for Liberal Alliance ved seneste folketingsvalg. Han har dog fortsat haft tilknytning til partiet, som han har arbejdet for som politisk konsulent.

Men nu skal den tidligere LA-profil altså i stedet være politisk kommentator for Ekstra Bladet. Og med jobbet melder han sig ud af partiet.

- Jeg har sagt ja, fordi det var en af den slags muligheder, jeg ikke følte, jeg kunne sige nej til.

- Jeg har været rigtigt glad for at være hos Liberal Alliance efter valget, men jeg glæder mig til det nye job, der jo stadig er i politik, siger Joachim B. Olsen.

Annonce

43-årige Joachim B. Olsen var en af mange LA-profiler, som røg ud af Folketinget ved folketingsvalget 5. juni 2019. Han havde siddet i Folketinget siden 2011 og frem til valget.

I november blev han ansat som politisk konsulent på fuld tid i partiets politisk-økonomiske sekretariat.

I forbindelse med ansættelsen som konsulent var Joachim B. Olsen ikke afvisende over for at forsøge at gøre comeback i Folketinget. Den fremtid er dog umiddelbart af bordet nu.

- Jeg er gået fra at være elitesportsudøver til "Vild med Dans", til Folketinget, til ansat og til nu at være politisk kommentator. Så man ved aldrig, hvad livet bringer.

- Men jeg er ikke i politik nu, og det har jeg ingen planer om at være. Nu er det det her, det handler om. Så det er ikke bare noget, jeg skal lave inden næste folketingsvalg, siger Joachim B. Olsen.

Annonce

Ole Birk Olesen, gruppeformand for Liberal Alliance, ønsker Joachim B. Olsen held og lykke med det nye job.

- Det beviser, at LA samler folk, som er eftertragtede mange steder! Tak for din store, store indsats, som var medvirkende til vores flotte resultat i 2015, skriver Ole Birk Olesen på Facebook.

Under sin tid i Folketinget var Joachim B. Olsen blandt andet central i fattigdomsdebatten.

Han har tidligere betegnet det som sin største politiske sejr, da han i 2011 på tv diskuterede med SF's forhenværende socialordfører Özlem Cekic om "Fattig-Carina" på kontanthjælp.

Joachim B. Olsen fik under debatten vist, at Carina hver måned fik 15.728 kroner i kontanthjælp, boligsikring og børnepenge. Og ifølge Joachim B. Olsen blev det efter debatten nemmere for regeringen at gennemføre en kontanthjælpsreform.

Annonce

Debatten skabte begrebet "Carina-effekten" om kontanthjælp og lav løn.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE