cookie-og-privatlivspolitik
Der var massivt politiopbrud i centrum af København og på Frederiksberg lørdag aften, hvor gruppen "Men in Black" afholdt demonstration.

2

Billeder

Der var massivt politiopbrud i centrum af København og på Frederiksberg lørdag aften, hvor gruppen "Men in Black" afholdt demonstration.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politik

Justitsminister om opførsel under coronademo: Totalt uacceptabelt

Justitsminister Nick Hækkerup (S) er ikke tilfreds med opførslen fra flere demonstranter lørdag aften.
23. januar 2021 kl. 22:52 Af Ritzau

Annonce

Lørdag aften blev der kastet genstande mod politiet under en demonstration mod coronarestriktioner, og det er ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) "totalt uacceptabelt.

- Alle har ret til at demonstrere. Selvfølgelig. Men desværre ser vi igen, at en demonstration må opløses af politiet, og at politiet mødes med flaskekast og lignende. Totalt uacceptabelt.

- Politiet kommer naturligvis til at gå benhårdt efter at drage vandalerne til ansvar. Fuld opbakning til politiet, lyder det i hans kommentar.

Københavns Politi måtte opløse demonstrationen lidt efter klokken 20.00 på grund af uroligheder. Den var ellers sat til at vare til klokken 23.00.

Undervejs skrev politiet på Twitter, at man skulle holde sig væk fra H.C. Ørstedsvej og Rosenørns Allé på Frederiksberg, hvor demonstranterne opholdt sig på daværende tidspunkt.

Annonce

Mange hundrede deltog ved demonstrationen.

Flere politiske profiler udtrykker også forargelse over en dukke med et billede af Mette Frederiksen som ansigt, som var hejst op i en mast. På dukken hænger et skilt med ordene "hun må og skal aflives".

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, kalder det på Twitter for "stærkt ubehageligt", mens Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, på samme medie kalder det "uanstændigt".

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, kalder optøjerne for "vanvittigt" og personerne, der var skyld i det, for "tåber".

Bag demonstrationen, der foregik lørdag aften, står gruppen "Men in Black", som ellers inden havde betonet vigtigheden i, at den foregik fredeligt.

Annonce

Demonstranterne startede ved Forum Station på Frederiksberg lidt efter klokken 18 og fortsatte ind mod centrum.

Cirka klokken 19.15 nåede gruppen tilbage til Forum Station, hvor de blev, indtil politiet gik i gang med at opløse forsamlingen.

"Men in Black" arrangerede også tidligere demonstrationer i Aalborg og København, der endte med optøjer og flere anholdelser.

Det foregik den 9. januar, hvor i alt 23 blev anholdt, og syv senere blev varetægtsfængslet.

Også den 19. december arrangerede "Men in Black" en demonstration i København. Her begik deltagerne omfattende hærværk ved blandt andet at overmale husmure og butiksvinduer med graffiti.

AnnonceKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE