cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Klimabevægelse får fri proces i sag mod Lynetteholm

Bevægelsen mener, at Transportministeriet manipulerer med miljøgodkendelse til gigantisk byggeri i København.
21. oktober 2021 kl. 16:14 Af Ritzau

Det gigantiske byggeri af den kunstige ø Lynetteholmen ved København er nu på vej i retten.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) oplyser til B.T., at foreningen Klimabevægelsen netop har fået tilkendt fri proces af Civilstyrelsen til at stævne Transportministeriet om planlægningen af Lynetteholmen.

- Jeg noterer mig, at Klimabevægelsen vil indgive en stævning, nu hvor Civilstyrelsen har bevilget fri proces, skriver Benny Engelbrecht i en mail til B.T.

Fri proces betyder, at staten betaler udgifterne til retssagen.

DR har tidligere fortalt, at Transportministeriet efter Klimabevægelsens opfattelse benytter den såkaldte salamimetode til miljøgodkendelse af det omfattende byggeri.

Annonce

- Man har brugt det, der kaldes salamimetoden. Man har altså skåret projektet op i delelementer og nøjes med kun at tage nogle få dele, som man har miljøvurderet, sagde Peter Pagh, der er professor i miljøret på Københavns Universitet, i marts til DR.

- Det mener jeg ikke, er foreneligt med de regler, der er, lød det videre.

Transportministeren vil ikke forholde sig nærmere til, at Klimabevægelsen nu har fået fri proces til at stævne ministeriet.

- Det har været klart for enhver, der har fulgt debatten, at det var deres erklærede hensigt, så det bør ikke komme som en overraskelse for nogen, skriver Benny Engelbrecht i en mail til B.T. og tilføjer:

- Det er klart, at der skal være mulighed for sagsanlæg ved domstolene. Det følger blandt andet af Århuskonventionen, men da ministeriet endnu ikke har modtaget stævningen, har jeg ikke nogen konkrete kommentarer til sagsanlægget.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE