cookie-og-privatlivspolitik
Udenrigsminister Jeppe Kofod har tirsdag afholdt et møde med Rwandas udenrigsminister, Vincent Biruta. Her blev emner som menneskerettigheder, klima-tiltag og asylpolitik vendt, oplyser Jeppe Kofod. (Arkivfoto)
Udenrigsminister Jeppe Kofod har tirsdag afholdt et møde med Rwandas udenrigsminister, Vincent Biruta. Her blev emner som menneskerettigheder, klima-tiltag og asylpolitik vendt, oplyser Jeppe Kofod. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Kofod drøfter asylsystem med Rwanda til FN-forsamling

I forbindelse med FN's Generalforsamling har Danmark og Rwanda igen drøftet asylpolitik, oplyser Jeppe Kofod.
24. september 2021 kl. 05:25 Af Ritzau

Den danske regering har i forbindelse med FN's Generalforsamling på ny drøftet med Rwanda, hvordan måden at håndtere asylansøgere kan ændres. Det fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Tirsdag lagde udenrigsministeriet i Rwanda et opslag på Twitter, der viste Rwandas udenrigsminister, Vincent Biruta, til møde med Jeppe Kofod og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S).

Jeppe Kofod bekræfter, at mødet blandt andet indeholdt en drøftelse af, hvordan man kan lave et bedre asylsystem, end det der findes i dag.

- Vi drøfter mange emner på vores møder. Herunder en vigtig opfølgning på den politiske samarbejdsaftale, som vi underskrev i april, og hvordan vi kan følge op den i forhold til handel, udvikling og menneskerettigheder.

- Herunder har vi også drøftet andre ting, som for eksempel, at vi har et asylsystem, der er brudt sammen de facto. Og at der er behov for at tænke nyt for at få et mere humant, mere realistisk og bedre fungerende asylsystem. Det har vi også drøftet.

Annonce

- Men det var en bred dagsorden.

Spørgsmål: Blev det drøftet konkret, hvordan Danmark og Rwanda kan arbejde sammen om at skabe et bedre asylsystem?

- Vi drøfter selvfølgelig også, hvordan vi kan gøre det. Men det var en bredere drøftelse om det samarbejde, som vi har haft med Rwanda.

Jeppe Kofod uddyber, at han har haft diskussioner om et bedre asylsystem på det generelle plan med mange lande under FN's Generalforsamling i New York.

Regeringen har i år fået vedtaget et lovgrundlag for at placere asylansøgere i et andet land, mens Danmark behandler deres asylsag.

Annonce

Dette har været regeringens ambition, men endnu er der ikke et land, der har meldt sig til at huse et sådan modtagecenter for asylansøgere. Her har et muligt samarbejde med Rwanda været nævnt.

I april var Flemming Møller Mortensen med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i Rwanda for at underskrive en politisk samarbejdsaftale.

Tidligere har Mattias Tesfaye sagt, at Danmark er i dialog med en håndfuld lande om at huse et modtagecenter.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE