cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Kommentator: V-folk har længe forsøgt at få rådgiver afsat

Venstre-formands rådgiver stopper, og det er ifølge kommentator kulmination på lang tids modstand i dele af V.
29. juni 2020 kl. 18:09 Af Ritzau

Stærke kræfter har i lang tid arbejdet imod Jesper Kraft, der mandag har meldt ud, at han stopper som særlig rådgiver for Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Det siger Thomas Funding, politisk redaktør hos Avisen Danmark.

Han beretter om en decideret "hviskekampagne" mod Jesper Kraft, der nu er kulmineret med, at Jesper Kraft er fratrådt.

Thomas Funding siger, at der allerede til det ekstraordinære landsmøde i september 2019, hvor Jakob Ellemann-Jensen blev formand for Venstre, blev talt i krogene om den nye formands nærmeste rådgiver.

- Jeg oplevede en ret kraftig hviskekampagne. Det var helt klart min oplevelse, at formålet var at underminere ham i forhold til pressen og skabe et pres, der ultimativt skulle lede til, at han ikke længere var rådgiver, siger Thomas Funding.

Annonce

Det har bundet i forskellige ting, vurderer Thomas Funding.

Jesper Kraft tilhører på et Venstre-spektrum det højreorienterede segment, når det kommer til værdipolitikken.

- Og så tror jeg også, der var noget personligt i det. Jesper Kraft er ikke en elegantier udi diplomati, siger Thomas Funding

Ifølge Kraft selv er "uenighed om strategiske beslutninger" en af årsagerne til, at han nu er fratrådt. Ifølge flere medier, blandt andet Ekstra Bladet, er der tale om en decideret fyring.

Netop aspektet omkring de strategiske beslutninger er interessant, mener Thomas Funding. Det kan pege på, at der foregår en større magtkamp i Venstre.

Annonce

Spørgsmålet er, om den strategiske uenighed har været mellem Jesper Kraft og Jakob Ellemann-Jensen. Eller om den i højere grad har været mellem Jesper Kraft og folkene omkring V-formanden.

- Det er et lidt ubesvaret spørgsmål, som jeg synes er interessant. Det kan kaste lys på, hvem der egentlig styrer i Venstre Lige nu.

- Mit indtryk er, at det også er udtryk for en eller anden magtkamp, der er foregået omkring Jakob Ellemann-Jensen. Ikke kun i relationen, siger Thomas Funding.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE