cookie-og-privatlivspolitik
Den næste formand i Dansk Folkeparti kan hedde Morten Messerschmidt. I hvert fald peger formand Kristian Thulesen Dahl lørdag på ham som sin efterfølger. (Arkivfoto)
Den næste formand i Dansk Folkeparti kan hedde Morten Messerschmidt. I hvert fald peger formand Kristian Thulesen Dahl lørdag på ham som sin efterfølger. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Kommentator om Messerschmidt-melding: En usædvanlig borgfred

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har i Jyllands-Posten peget på Morten Messerschmidt som sin efterfølger.
19. september 2020 kl. 21:24 Af Ritzau

Annonce

Der er lørdag sluttet en usædvanlig borgfred i toppen af Dansk Folkeparti (DF), hvor partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, har peget på næstformand Morten Messerschmidt som sin efterfølger.

Da Messerschmidt blev udpeget som næstformand i starten af august, ville Thulesen Dahl ikke udpege ham som kronprins. Nu peger han dog på næstformanden som sin efterfølger i et interview med Jyllands-Posten.

Det skal være med til at lukke uroen ned i partiet. For den er der ikke er råd til hos DF, der ved det seneste folketingsvalg i 2019 mistede 21 mandater. Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Både Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt er klar over, at hvis partiet skal frem, og de skal vinde noget af det tabte tilbage, så kræver det, at de to kan fremstå enige, siger Hans Engell.

Efter meldingen fra DF-formanden har Morten Messerschmidt sagt til TV2, at han er klar til at gå efter formandsposten, når den tid kommer. Og netop det, at Kristian Thulesen Dahl ikke har sat tidspunkt på sin afgang, er ifølge Hans Engell usædvanligt.

- Messerschmidt tager imod udnævnelsen, vel vidende at antallet, af kronprinser i dansk politik som aldrig nåede at blive konger, er længere end Roskilde Landevej, siger Hans Engell.

Han peger på, at der længe har været rumlen i partiet, men at borgfreden nu kommer, umiddelbart inden at en ny bog om DF-formanden baseret på anonyme kilder udkommer.

Samtidig står DF overfor et valg - kommunalvalget i 2021 - som kan blive "meget alvorligt" for partiet.

Spørgsmålet er så, hvor længe borgfreden holder. Hans Engell tror dog ikke, at Thulesen Dahls tid i formandsstolen er forbi i den nærmeste fremtid.

- Jeg tror, han vil tage det næste folketingsvalg, og hvis det bliver en tabersag, og han ikke får vendt udviklingen, så kan det godt være, at han smutter.

- Hvis han kan genvinde en fire-fem mandater, så vil det også blive betragtet som en sejr. Men jeg kan slet ikke forestille mig, han går af på nuværende tidspunkt, vurderer han.

Det næste folketingsvalg skal afholdes senest 4. juni 2023.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce