cookie-og-privatlivspolitik
Kristian Jensen (V) ses her til Venstres extraordinære landsmøde i weekenden. Her valgte partiet ny formand og næstformand. (Arkivfoto)
Kristian Jensen (V) ses her til Venstres extraordinære landsmøde i weekenden. Her valgte partiet ny formand og næstformand. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politik

Kristian Jensen stifter eget firma og vil holde foredrag

Venstres eksnæstformand stifter enkeltmandsvirksomhed. Han vil holde foredrag om politik og FN's verdensmål.
23. september 2019 kl. 06:52 Af Ritzau

Annonce

I weekenden takkede Kristian Jensen (V) officielt af som topfigur i Venstre ved partiets ekstraordinære landsmøde. Mandag er det kommet frem, at han stifter eget enkeltmandsfirma.

Det skriver finans.dk.

Firmaet hedder Kr. Jensen foredrag mv. Det er registreret i cvr-registeret 9. september.

- Jeg har stor lyst til at fortælle om forskellige ting. Mit virksomhedsprojekt skal køre parallelt med mit arbejde i Folketinget og de opgaver, som jeg bliver sat til at løse af Venstres ledelse.

- Virksomheden skal drives i det omfang, der er tid og plads til, siger Kristian Jensen til finans.dk.

For nylig meldte han også ud, at han påbegynder en uddannelse på Niels Brock i bestyrelsesarbejde.

Som foredragsholder vil han fokusere på tre emner til at begynde med. Det første tema er politik, som han beskriver som både fantastisk og brutalt.

- Jeg tror, at der er nogen, som efter de seneste måneders begivenheder gerne vil høre om, hvad det skønne og positive ved politik er, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Desuden vil Kristian Jensen holde foredrag om verdens brændpunkter. Her kommer hans tid som udenrigsminister ham til gode.

Og så vil han hjælpe danske virksomheder med at imødekomme FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

- Jeg ved, at der er stor interesse for disse emner. Mange danskere kigger med stor bekymring på brexit, Donald Trump, handelskrige og gule veste i Frankrig.

- Hvilke opbrud er der i verden? Det har jeg arbejdet en del med som udenrigsminister og også efterfølgende, siger Kristian Jensen, som indtil folketingsvalget inden sommerferien var finansminister.

En tumultarisk august med intern uro i partiet førte til, at Lars Løkke Rasmussen (V) valgte at gå af som formand for Venstre. På samme tid meddelte Kristian Jensen, at han også ville trække sig som næstformand.

En bevæget Kristian Jensen havde svært ved at holde tårerne tilbage, da han af pressen blev spurgt ind til det faktum, at hans drøm om at blive formand for Venstre ikke blev til noget.

Kristian Jensen fastslår, at virksomheden ikke skal ses som et farvel til dansk politik.

- Det har jeg ingen planer om. At holde foredrag og passe mit arbejde som folketingsmedlem, hvilket er min førsteprioritet, ligger godt i tråd med hinanden, siger han

Løkke og Kristian Jensen sad på deres respektive topposter i Venstre i ti år. Løkke blev i weekenden afløst af Jakob Ellemann-Jensen (V), mens Inger Støjberg (V) er ny næstformand i Venstre.

Og hvad koster det så at få Kristian Jensen ud til et foredrag? Det vides ikke endnu. Det har Kristian Jensen og bookingbureauet ikke aftalt endnu, siger han.

- Men det er ikke noget, jeg skal leve af, være rig af, siger Kristian Jensen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce