cookie-og-privatlivspolitik
Lars Seier Christensen, der er stifter af Saxo Bank, lånte Liberal Alliance 1,5 millioner kroner sidste år, så partiet kunne føre valgkamp. Partiet fik dog en gedigen vælgerlussing, og den slunkne partikasse har fået rigmanden til at eftergive gælden til partiet. (Arkivfoto).
Lars Seier Christensen, der er stifter af Saxo Bank, lånte Liberal Alliance 1,5 millioner kroner sidste år, så partiet kunne føre valgkamp. Partiet fik dog en gedigen vælgerlussing, og den slunkne partikasse har fået rigmanden til at eftergive gælden til partiet. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

LA førte valgkamp for penge lånt af dansk milliardær

Lars Seier Christensen lånte 1,5 millioner kroner til LA op til valgkamp og har siden eftergivet gæld.
24. juli 2020 kl. 13:43 Af Ritzau

Annonce

Saxo Bank-stifter og milliardær Lars Seier Christensen lånte 1,5 millioner kroner til Liberal Alliance, så partiet havde penge til sidste års valgkamp.

Siden har han eftergivet gælden på grund af den slunkne partikasse efter en stor vælgerlussing ved folketingsvalget i 2019. Det skriver Jyllands-Posten.

- Der var ikke så mange penge i kassen før valget, så jeg hjalp lidt til.

- Men det var der jo så slet heller ikke efter valget, og især ikke efter Simon Emils (Ammitzbøll-Billes, red.) afgang, så jeg har efterfølgende eftergivet lånet, så det nu er konverteret til blot at være et almindeligt bidrag som ved tidligere lejligheder, siger Lars Seier Christensen til avisen.

Oplysningerne står i kontrast til, hvad partileder Alex Vanopslagh tidligere har sagt.

Særligt i Liberal Alliances første år støttede Lars Seier Christensen det politiske projekt med store donationer.

Men i et interview med Jyllands-Posten tidligere i år sagde Vanopslagh, at det var mange år siden, milliardæren havde givet bidrag, og at han formelt ikke havde nogen betydning for partiet, men at han støtter moralsk.

Ved valget i juni sidste år gik LA ni mandater tilbage, så det endte med fire. Kort efter valget meldte Simon Emil Ammitzbøll-Bille sig ud.

Vælgerlussingen og Ammitzbøll-Billes afgang betød, at Liberal Alliance mistede millioner af offentlige kroner i gruppestøtte.

Alex Vanopslagh siger nu ifølge avisen, at det er korrekt, at rigmanden har lånt partiet 1,5 millioner og siden eftergivet gælden. Han skriver i en sms til avisen, at han "er glad for Lars' donation/eftergivelse af gæld".

Pengegaven blev givet, da Anders Samuelsen sad i spidsen for partiet. Han blev dog ikke genvalgt sidste år og trak sig få dage efter som leder af Liberal Alliance.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce