cookie-og-privatlivspolitik
Det er uvist, hvorvidt Danmark markerer tragedien, oplyser statsministeren. - Det vil være det mest rigtige at være i dialog med de pårørende om, hvordan vi skal markere tragedien, siger Lars Løkke Rasmussen.
Det er uvist, hvorvidt Danmark markerer tragedien, oplyser statsministeren. - Det vil være det mest rigtige at være i dialog med de pårørende om, hvordan vi skal markere tragedien, siger Lars Løkke Rasmussen.
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Politik

Lars Løkke betragter bombeangreb i Sri Lanka som terror

Det er endnu uvist om, hvorvidt Danmark vil markere tragedien, oplyser statsministeren på et pressemøde.
21. april 2019 kl. 19:00

Annonce

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtrykker sin kondolence til de efterladte efter bombeangrebene i Sri Lanka, hvor mindst 207 mennesker er dræbt, heriblandt tre danskere.

- Min dybeste medfølelse går til ofrenes familier. Mit hjerte græder, siger en berørt Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde søndag aften.

- Påskefreden er blevet afbrudt på grusomste vis, påskeglæden er vendt til sorg. En fredelig ferie er blevet til et mareridt.

Eksplosionerne har ramt kirker og hoteller i hovedstaden, Colombo, samt i byerne Dehiwela og Negombo, der ligger nær hovedstaden.

Statsministeren betegner på pressemødet angrebene som terror.

- Det må være fanatikere, der vil os noget ondt, der står bag, når man så bevidst går efter kirker og turistfaciliteter, som i stor udstrækning er vendt mod europæere, australiere og amerikanere, for hvem Sri Lanka er et yndet rejsemål.

- Hensigten må være at gøre ondt og skabe splid. Det må vi ikke bøje os for. Vi må insistere på retten til at leve det liv, vi har ret til, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

Det er uvist, om Danmark eksempelvis vil holde en mindeceremoni for de afdøde, oplyser statsministeren.

- Det vil være det mest rigtige at være i dialog med de pårørende om, hvordan vi skal markere tragedien, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han siger videre, at man er i dialog med de pårørende om, hvordan deres kære skal bringes hjem til Danmark fra Sri Lanka.

Lars Løkke Rasmussen afbrød sin påskeferie på Færøerne inden pressemødet.

Et fly fra Forsvaret bliver sendt af sted fra Danmark søndag omkring klokken 19 til Sri Lankas hovedstad, Colombo.

Udenrigsministeriets Borgerservice anslår, at mellem 1000 og 2000 danskere opholder sig i Sri Lanka.

Udenrigsministeriets rejsevejledning er blevet opdateret, sådan at alle ikke-nødvendige rejser til Sri Lanka midlertidigt frarådes.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08

Annonce