cookie-og-privatlivspolitik
Leif Lahn Jensen (S) er kendt som en engageret beskæftigelsesordfører og for sit bramfrie sprog, hvilket han nok skal få brug for i den velkendte rolle.
Leif Lahn Jensen (S) er kendt som en engageret beskæftigelsesordfører og for sit bramfrie sprog, hvilket han nok skal få brug for i den velkendte rolle.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Leif Lahn er ny gruppeformand i Socialdemokratiet efter minksag

Minksagen åbnede for en mindre rokade, som betyder, at Leif Lahn Jensen bliver ny gruppeformand.
20. november 2020 kl. 16:16 Af Ritzau

Annonce

Det bliver den erfarne folketingspolitiker Leif Lahn Jensen, der bliver ny gruppeformand i Socialdemokratiet efter Flemming Møller Mortensen, der torsdag blev udnævnt til udviklingsminister.

Udnævnelsen skyldes en mindre rokade på grund af minksagen og fandt sted på et gruppemøde fredag. Det oplyser Socialdemokratiet.

Gruppeformanden fungerer som ordstyrer ved gruppemøder og som intern leder i folketingsgruppen.

Det er populært sagt også ham, der banker folk på plads i overført betydning, hvis der folketingsmedlemmer, som handler imod partiets interesse.

Det er en post, som den tidligere havnearbejder fra Grenaa har en vis erfaring med, da han også var gruppeformand i en periode under daværende statsminister Helle Thornings Schmidts (S) regering.

Han er kendt som en engageret beskæftigelsesordfører med et bramfrit sprog, hvilket han nok skal få brug for i den velkendte rolle.

Udnævnelsen skyldes minksagen, hvor daværende fødevareminister Mogens Jensen (S) trådte tilbage onsdag.

Alle mink i Danmark skulle aflives på grund af en mutation i coronavirus, oplyste regeringen på et pressemøde for to uger siden.

Det har siden vist sig, at der ikke var grundlag i loven til det, og derfor trådte Mogens Jensen tilbage efter stor kritik fra støttepartierne og ikke mindst blå blok.

En redegørelse viste store svigt i embedsværkets orientering af politikerne, og det er fortsat en diskussion blandt Folketingets partier om, hvordan sagen skal undersøges yderligere.

Rokaden førte til, at udviklingsminister Rasmus Prehn blev ny fødevareminister, og Flemming Møller Mortensen tog over efter ham.

Ny gruppenæstformand er Christian Rabjerg Madsen, mens Jens Joel indtræder som medlem af gruppeledelsen.

Madsen kommer til at dele rollen med Lennart Damsbo-Andersen, der allerede er gruppenæstformand.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce