cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Ligestillingsminister vil ikke blande sig i Frank Jensens sag

Der skal skabes en kulturændring, mener ligestillingsminister, som ikke vil kommentere partikollegas sag.
17. oktober 2020 kl. 12:55 Af Ritzau

Annonce

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Socialdemokratiet i sagen om overborgmester og partiets næstformand Frank Jensen (S), der lørdag rammes af nye beskyldninger om krænkende adfærd over for to kvinder.

Men Mogens Jensen (S) siger i sin egenskab af ligestillingsminister, at han mener, at der skal skabes en kulturændring.

- Jeg vil som ligestillingsminister ikke blande mig i konkrete enkeltsager. Mit fokus er, at vi får skabt en kulturændring overalt i samfundet, siger han i en skriftlig kommentar.

- Det gælder ikke kun i politik og i medierne, men også på de mange arbejdspladser over hele landet, hvor folk bliver udsat for ting, der ikke er i orden.

Han har tidligere talt om "nultolerance" og givet sin opbakning til de fortrinsvis kvinder, der står frem.

Ligestillingsministeren er som næstformand i partiet en del af Socialdemokratiets ledelse sammen med Frank Jensen, der også er næstformand. Overborgmesteren har afvist interview.

Mogens Jensen har også afvist at give interview om sagen og henviser i stedet til Jan Juul Christensen, der er partisekretær. Han har over for Jyllands-Posten, der bringer historien lørdag, afvist at stille op til interview.

Jan Juul Christensen var i september informeret om en af de nye Frank Jensen-sager og var involveret i håndteringen af sagen.

En af kvinderne fortæller lørdag om en sag fra 2012, hvor overborgmesteren lagde sin hånd på hendes lår og lod den fortsætte op til inderlåret.

En anden kvinde fortæller om en sag fra 2017, hvor han nussede hendes ben og fødder gentagne gange trods afvisninger.

Tre af Frank Jensens sager fra 2011, 2012 og 2017 har fundet sted, mens han var overborgmester og dermed øverste leder for tusindvis af ansatte i kommunen.

Sagen fra 2011 havde stor bevågenhed, men der blev ikke rejst en sag af forvaltningen.

Overborgmesteren har fredag lagt et opslag op på Facebook, hvor han kommer med en generel undskyldning. Som kommentar til sagerne, hvor han beskyldes for at have berørt kvinder mod deres vilje skriver han, at der "har været en usund kultur".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce