cookie-og-privatlivspolitik
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har sagt, at det skal være besværligt at komme til og fra Lindholm. Men Den Europæiske Menneskeretskonvention siger omvendt, at beboere på Lindholm skal have rimelige muligheder for at komme til og fra øen.
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har sagt, at det skal være besværligt at komme til og fra Lindholm. Men Den Europæiske Menneskeretskonvention siger omvendt, at beboere på Lindholm skal have rimelige muligheder for at komme til og fra øen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Lindholm-færge får flere daglige afgange til rimelig pris

Færgen til udlændinge-ø skal sejle flere gange dagligt for at leve op til menneskerettighederne, viser notat.
10. januar 2019 kl. 01:35 Af /ritzau/

Annonce

Det kommende udrejsecenter, som regeringen vil bygge på øen Lindholm i Stege Bugt, har fra starten været tænkt som et sted, hvor det ikke skal være rart at opholde sig, og hvor det også skal svært at komme til og fra.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg sagde i begyndelsen af december, at færgen til øen skulle sejle så lidt som muligt, og at den hverken skulle sejle om aftenen eller natten.

Et notat, som Støjbergs eget ministerium har udarbejdet sammen med Justitsministeriet, fortæller ifølge Berlingske mere præcist, hvad der menes med det.

Notatet er udarbejdet for Folketingets Retsudvalg. Det gennemgår, hvordan Danmark sikrer sig, at centret på Lindholm opføres og drives i henhold til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

I den står der, at personerne på centret ikke må frihedsberøves. Det vil færgedriften skulle indrettes efter.

Det betyder ifølge notatet, at der vil være færgetransport til og fra øen flere gange dagligt.

Og driften bliver tilrettelagt, så man både kan komme fra øen tidligt om morgenen og hjem sent om aftenen. Det skal ske på en måde, så beboerne på centret kan udnytte den tid, hvor der ikke er opholds- eller meldepligt.

Færgen må samtidig ikke være dyrere, end at beboerne skal have råd til at bruge den. Har de ikke det, vil de enten få tilskud eller dispensation til ikke at betale for overfarten.

Endelig skal der være mulighed for, at beboerne kan benytte andre transportmidler til og fra øen, hvis de ønsker det.

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, mener ikke, at notatet stemmer overens med Inger Støjbergs udmeldinger.

- Det ville have klædt ministeren at være mere ærlig over for de borgere, som bliver berørt af regeringen og DF's beslutning, siger Tesfaye til Berlingske.

Martin Henriksen, der er udlændingeordfører for DF, føler sig dog ikke fejlinformeret af ministeren.

Han understreger dog, at der stadig udestår en diskussion om den konkrete udmøntning af Lindholm-aftalen.

- Vi kommer til at få en ordning, hvor vi alt andet lige får mere styr på dem, end vi har i dag, siger han til Berlingske.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce