cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Line Barfod bliver Enhedslistens spidskandidat i København

Bestyrelsen i Enhedslisten København indstiller Line Barfod som borgmesterkandidat efter urafstemning.
20. januar 2021 kl. 09:07 Af Ritzau

Annonce

Det tidligere mangeårige folketingsmedlem Line Barfod bliver Enhedslistens borgmesterkandidat ved kommunalvalget. Det finder sted 16. november.

Det skriver Enhedslisten København i en pressemeddelelse.

Et stort flertal af Enhedslistens medlemmer i København har ved en vejledende urafstemning peget på Barfod. Det skriver partiet.

Formelt indstiller bestyrelsen i Enhedslisten København nu Barfod som spidskandidat. Og så skal partiets medlemmer i København give grønt lys ved den årlige generalforsamling 6. februar.

- Enhedslisten er et af de største partier i København, og vi skal blive endnu stærkere, siger Barfod i en pressemeddelelse.

Annonce

- For der er brug for nye tanker og idéer til, hvordan vi går forrest i klimakampen, og hvordan vi får flere boliger som almindelige københavnere har råd til.

- En by, hvor mennesker ramt af sygdom og arbejdsløshed, får hjælp i stedet for at blive jaget rundt i systemet, siger hun.

Barfod var kortvarigt medlem af Folketinget tilbage i 1998. Hun var fast medlem af Folketinget fra 2001 til 2011. Herefter faldt hun for Enhedslistens rotationsprincip.

I sin tid i Folketinget var Barfod blandt andet kommunalordfører. Og hun var en markant stemme, når partiet kritiserede den daværende borgerlige regering. I dag arbejder hun som advokat.

Nuværende teknik- og miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen (EL) stiller ikke op som partiets spidskandidat ved kommunalvalget.

Annonce

Enhedslisten fik 18,4 procent af stemmerne i København ved det seneste kommunalvalg. Det blev afholdt i november 2017.

Det betød, at partiet blev næststørst i borgerrepræsentationen. Med 11 af 55 pladser. Kun Socialdemokratiet blev større med 15 pladser.

Adspurgt om, hvorvidt Barfod vil gå efter at blive Københavns overborgmester, svarede hun til Politiken i november sidste år:

- Det vil jo kræve, at der er et flertal på rådhuset for det. Så det må komme an på Enhedslisten og de andre partier. Enhedslisten er ikke bange for indflydelsen.

- Men hvordan valget går, og hvordan det falder ud ved konstitueringen, det er alt for tidligt at tale om.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE