cookie-og-privatlivspolitik
Fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der her ses til EU-topmøde i Bruxelles 21. juni, er ikke imponeret over den nye politiske aftale mellem de røde partier, der baner vejen for hans eget exit fra Statsministeriet.
Fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der her ses til EU-topmøde i Bruxelles 21. juni, er ikke imponeret over den nye politiske aftale mellem de røde partier, der baner vejen for hans eget exit fra Statsministeriet.
Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters

Politik

Løkke: Rød-grøn ønskeseddel er ufinansieret og ukonkret

Statsministeren og flere blå politikere kritiserer rød aftale for at være en dyr affære for danskerne.
26. juni 2019 kl. 02:48

Annonce

Ifølge afgående statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er der ikke meget at glæde sig over ved den netop indgåede aftale mellem de røde partier om en ny S-regering.

- Glemte de ikke at snakke om, hvordan regningen skal betales, spørger Løkke i et opslag på Twitter natten til onsdag.

Han kalder desuden aftalen for en "rød-grøn ønskeseddel", der er "ufinansieret og ukonkret".

Aftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Det Radikale Venstre.

Med enighed om en ny politisk retning ventes Mette Frederiksen at kunne danne regering og overtage Statsministeriet fra netop Lars Løkke Rasmussen.

Inden aftalen blev annonceret, kritiserede Løkke også måden, hvorpå aftalen er blevet forhandlet på plads.

- Nu har det smalleste røde flertal så slået rekord og forhandlet eksklusivt med sig selv i 20 dage bag lukkede døre og er på vej med en ny retning for halvdelen af Danmark. Lidt trist, skrev statsministeren kort før midnat.

Politisk ordfører Britt Bager (V) savner også konkrete løsninger og finansieringsforslag i aftalen. Hun mener samtidig, at Venstre kan samarbejde med den nye regering på flere punkter.

- Der er rigtig mange gode punkter, hvor vi gerne vil samarbejde. Vi vil gerne fortsætte den grønne omstilling og investere i børneområdet.

- Vi vil også gerne investere massivt på sundhed. Men det er uklart, hvad man vil gøre på fysiske sygdomme, mens det er gode takter, hvad man vil gøre for psykiatrien, siger Britt Bager.

Politisk ordfører for De Konservative Mette Abildgaard mener også, at Socialdemokratiet og dets støttepartier mangler at konkretisere aftalen.

- Der er en lang række udgiftskrævende tiltag i det 18 sider lange forståelsesbrev. Men det bekymrer mig, at jeg ser ikke samme udførlighed med finansieringen, siger hun.

Omvendt ønsker Mette Abildgaard at samarbejde med Socialdemokratiet om den grønne dagsorden.

- Lige så konstruktive vi vil være på den grønne dagsorden, lige så kritiske bliver vi, når Socialdemokratiet vil hæve beskatning på familieejede virksomheder, siger hun.

I en kort kommentar skriver fungerende økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), at de røde partier "da blev enige om udgifterne". Han mener dog, at man dermed mangler at skaffe nye indtægter.

Mette Frederiksen ventes i løbet af onsdagen at gå til dronningen og orientere om et nyt flertal for en socialdemokratisk mindretalsregering.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce