cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Løkke: Støjberg kunne måske have undgået undersøgelse i asylsag

Hvis Støjberg havde behandlet et mindretal i Folketinget anderledes, kunne undersøgelse måske være undgået.
18. september 2020 kl. 13:46 Af Ritzau

Annonce

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deler en analyse af, at Inger Støjberg (V) som udlændingeminister opførte sig arrogant i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar, hvor den ene var mindreårig.

Det skyldes, at hun havde et parlamentarisk flertal bag sig.

- Det kunne have været håndteret lidt anderledes. Hvis man havde givet nogle indrømmelser, en undskyldning eller lagt sig lidt ned, kunne det være, at vi ikke skulle have haft en kommissionsundersøgelse, siger Løkke i TV2-programmet Lippert.

Han peger på, at hun havde taget en rapport til efterretning fra Ombudsmanden, der havde kaldt det ulovligt at adskille alle par uden en individuel vurdering.

Desuden mener Løkke, at sagen blev rettet op. Siden er der nedsat en kommission, der skal undersøge sagen fra 2016. Den blev nedsat, da regeringsmagten skiftede fra blå til rød blok, og mindretallet blev til et flertal.

Det var daværende departementschef i Statsministeriet Christian Kettel Thomsen, der havde en analyse af, at Støjberg tromlede mindretallet i Folketinget. Det sagde han under en afhøring, og Løkke er enig.

- I en situation, hvor det kun er et mindretal, der kritiserer. Det kaldte han lidt arrogant, og det gav jeg ham lidt medløb på, siger Løkke.

- Man kan ikke udelukke, at hvis ministeren havde været lidt mindre arrogant - for nu at bruge Kettels ord - så kunne det være det endt med en form for kritik. Så havde der måske ikke været nogen kommissionsundersøgelse.

Da Lars Løkke Rasmussen blev afhørt af kommissionen torsdag, sagde han, at "det er en analyse, jeg deler".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce