cookie-og-privatlivspolitik
FV19: Statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre og Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet mødes i valgduel i Folkehjem i Aabenraa.
FV19: Statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre og Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet mødes i valgduel i Folkehjem i Aabenraa.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Politik

Løkke til Frederiksen: Du vil give dig efter valget

Løkke er sikker på, at Mette Frederiksen vil bøje sig for sine støttepartier for at blive statsminister.
22. maj 2019 kl. 15:41

Annonce

Venstres formand og statsminister, Lars Løkke Rasmussen, siger under en duel med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, at han er overbevist om, at hun kommer til at tage farve af sine støttepartier efter et valg.

Det er særligt i forhold til udlændingepolitikken og størrelsen på offentlige ydelser, selv om Mette Frederiksen har gentaget flere gange, at "den brede udlændingepolitik" består.

- Mette Frederiksen bliver mødt af ultimative krav, og selvfølgelig må hun give sig. SF vil have kontanthjælpsloftet revet ned, ellers kan Mette Frederiksen glemme at blive statsminister, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Når det kommer til prisen for at være statsminister, så må man tage farve af de partier, som skal gøre en til statsminister. Trust me, I know, siger han.

Både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen bliver mødt af ultimative krav fra partier i både rød og blå blok.

SF, Enhedslisten og De Radikale har alle krævet indrømmelser af Mette Frederiksen på udlændingeområdet, hvis de skal gøre hende til statsminister.

Partierne kræver blandt andet, at Danmark begynder at tage kvoteflygtninge igen, at integrationsydelsen sløjfes, og at forholdene for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark bliver forbedret.

Mette Frederiksen pointerer, at hun ikke går til valg på at sætte ydelserne op, men omvendt afviser hun ikke, at hun kommer til at give indrømmelser efter et valg.

- Hvis jeg havde et ønske om at sætte ydelserne op, så vil jeg sige det til jer i dag. Men det ændrer ikke på, at der kan være en konkret opgave, der skal løses, siger hun.

Mette Frederiksen husker Lars Løkke Rasmussen på, at han også vil rende ind i ultimative krav fra blå fløjpartier som Nye Borgerlige og Stram Kurs.

Men Lars Løkke Rasmussen afviser, at han vil bygge en regering på støtten fra de to partier.

- Jeg vinder jo ikke valget, hvis jeg bliver afhængig af Paludans stemmer. Det kan jeg jo ikke regere på, og det siger sig selv, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Dyrere cigaretter 22. september 2019 kl. 20.56

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

Annonce