Annonce
Politik

Lokal tilfredshed med Ellemann

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen har meldt sig som kandidat til formandsposten i Venstre efter Lars Løkke Rasmussens exit. Og han får opbakning af lokale Venstrefolk i Guldborgsund og Lolland kommuner. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En række lokale Venstre-politikere glæder sig over, at Jakob Ellemann har meldt sig som formandskandidat.

LOLLAND-FALSTER Ovenpå Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens dramatiske afgang som henholdsvis formand og næstformand for Venstre forsøger partiet nu at se fremad. Det skal i første omgang ske ved at vælge en ny formand og en ny næstformand, og forleden meddelte partiets politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, så, at han har besluttet at stille op til formandsvalget.

Det kom ikke som den store overraskelse, da både en række eksperter og flere Venstre-politikere har peget på Uffe Ellemann-Jensens søn som manden, der vil være bedst egnet til at føre partiet videre.

Folketidende har spurgt Venstres byrådsmedlemmer i både Lolland og Guldborgsund kommuner samt de lokalt valgte folketingsmedlemmer, om de tror, at Jakob Ellemann-Jensen vil blive en god formand for Venstre, om der er andre, som burde stille op til formandsvalget, samt hvem de helst ser som ny næstformand.

Partiets lokalt valgte folketingsmedlem Marcus Knuth er ikke blevet spurgt, da han allerede har tilkendegivet, at han støtter Jakob Ellemann som formand og Inger Støjberg som næstformand.

Og også blandt de lokale Venstre-politikere er der tilfredshed og glæde at spore over udsigten til, at Jakob Ellemann-Jensen - medmindre, der dukker modkandidater op - kan vælges som ny formand på Venstres landsmøde senere på efteråret.

Af dem, der har svaret på vores forespørgsel, er der ingen, som ikke støtter Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg er sikker på, at Jakob Ellemann bliver en fantastisk formand for Venstre. Han har stærke liberale værdier og er ambitiøs på klima- og miljødagsordenen - på samme måde, som vi i Venstre Guldborgsund er i byrådet. Han vil også i højere grad kunne appellere til vælgere i de store byer og derved sikre fremgang for Venstre, siger eksempelvis 2. viceborgmester i Guldborgsund Kommune, Ole K. Larsen.

Rødbys tidligere borgmester, byrådsmedlem i Lolland Kommune, Hans Ole Sørensen, glæder sig også over Ellemanns kandidatur.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at Jakob Ellemann-Jensen har sagt ja til opgaven. Jeg er sikker på, at han vil kunne skabe den fornødne ro og arbejdslyst i partiet, siger Hans Ole Sørensen.

Mette Møller og Claus Bakke, byrådsmedlemmer for Venstre i Guldborgsund, ser begge Jakob Ellemann-Jensen som den eneste reelle kandidat til formandsposten.

- Jeg tror, at Jakob Ellemann-Jensen vil blive en rigtig god formand for Venstre. Jeg kan ikke se, at der var andre, der kunne formå at løse så stor en opgave, som det vil blive, siger Mette Møller.

Claus Bakke ser store perspektiver i Ellemann-Jensen.

- Jakob Ellemann-Jensen vil blive en god formand for Venstre, som vil blive statsminister og kan drive det rigtigt lang nationalt og internationalt. Jakob er en holdspiller og vil gøre alle Venstres medlemmer, byrødder, regionsmedlemmer og folketingsmedlemmer bedre, fordi han vil stille krav om engagement, indsigt og ordentlighed. Jeg mener ikke, der er relevante udfordrere, roser Claus Bakke.

Tidligere fødevareminister og nuværende viceborgmester i Lolland Kommune, Henrik Høegh, er både tilfreds med Ellemann-Jensens kandidatur og med, at Inger Støjberg har meldt sig som kandidat til posten som næstformand.

- Foreløbig har to meldt sig som henholdsvis formands- og næstformandskandidat. Det er to rigtig gode bud på de to poster. De har samtidig en god mulighed for sammen at dække alle i partiet. Så jeg er meget tilfreds med kandidaterne.

- Rent principielt virker et demokrati jo bedst, hvis der er flere kandidater at vælge imellem. Men jeg kan godt tvivle på, om flere kandidater ønsker at udfordre Jakob Ellemann og Inger Støjberg, siger Henrik Høegh.

Inger Støjberg har meldt sig som kandidat til posten som Venstres nye næstformand efter Kristian Jensen. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Tilfredshed med Støjberg

Og Inger Støjbergs beslutning om at kandidere til næstformandsposten vækker også tilfredshed blandt de øvrige lokale Venstre-folk.

- Som næstformand ser jeg meget gerne Inger Støjberg. Hun er super dygtig, og jeg tror, hun vil kunne samarbejde rigtig godt med Jakob Ellemann-Jensen, siger byrådsmedlem Mette Møller.

- I de to - formand og næstformand - vil man dække Venstres bagland og vælgere rigtigt godt. Jeg har ikke behov for flere kandidater til de to poster, supplerer byrådsmedlem Hans Ole Sørensen.

Og Ole K. Larsen mener også, at Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg vil være et godt makkerpar for Venstre.

- Hun er en kandidat med stærke værdier og holdninger, og i samarbejde med Jakob Ellemann vil de to kunne appellere til både nuværende Venstre-medlemmer og vælgere samt potentielt tiltrække nye vælgere, så det ligner et godt team, mener han.

Blandt de lokalt valgte folketingsmedlemmer, som ikke er Venstre-folk, er der enighed om ikke at blande sig i Venstres valg af formand og næstformand. Men både René Christensen (DF) og Lennart Damsbo-Andersen (S) erklærer, at de ser frem til samarbejdet med de kommende Venstre-ledere.

- Jeg glæder mig dog over, at Jakob Ellemann-Jensen giver udtryk for, at de borgerlige partier bør stå sammen. Vi ser jo nu de første lempelser på udlændingepolitikken, og der vil nok komme flere sammen med øgede afgifter. Der er masser at tage fat på, tilføjer René Christensen.

Enhedslistens Christian Juhl betegner Jakob Ellemann-Jensen som en god kommunikator og en mand, der tilsyneladende kender Venstres bagland og politik godt. Han mener dog stadig, at der er stor afstand mellem Venstre og Enhedslisten på de fleste områder, forklarer han.

Venstre vælger ny formand og næstformand på et ekstraordinært landsmøde 21. september i Herning.

Jakob Ellemann, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen ses her i forbindelse med Venstres sommergruppemøde 9. august. Siden har Løkke og Jensen trukket sig, og Jakob Ellemann ser ud til at kunne blive Venstres nye formand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
  • Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen har meldt sig som kandidat til formandsposten i Venstre efter Lars Løkke Rasmussens exit. Og han får opbakning af lokale Venstrefolk i Guldborgsund og Lolland kommuner. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
  • Inger Støjberg har meldt sig som kandidat til posten som Venstres nye næstformand efter Kristian Jensen. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix
  • Jakob Ellemann, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen ses her i forbindelse med Venstres sommergruppemøde 9. august. Siden har Løkke og Jensen trukket sig, og Jakob Ellemann ser ud til at kunne blive Venstres nye formand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde